www.archive-org-2013.com » ORG » S » SERBIAGBC

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 895 . Archive date: 2013-07.

 • Title: Savet zelene gradnje Srbije « SerbiaGBC
  Descriptive info: Our Sponsors.. Vesti za tag: savet-zelene-gradnje-srbije.. Buck održao predavanje o osvetljenju u zelenoj gradnji (oktobar 2011).. 10.. 2011.. U petak, 21.. oktobra 2011.. godine, održano je još jedno predavanje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije: Osvetljenje u zelenoj gradnji.. Read more.. Lafarge pristupio Savetu zelene gradnje Srbije.. 17.. Kompanija Lafarge, sa sedištem u Parizu, pristupila je Savetu zelene gradnje Srbije, kao svetski lider u svojoj oblasti proizvodnje i kao društveno odgovorna kompanija koja poštuje principe održivosti gradnje, navodi se u saopštenju.. ECOlife magazin br.. 1: intervju Marije Golubović iz SrGBC-a, oktobar 2011.. 13.. Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije, dala je intervju za 1.. broj magazina ECOlife u kome je govorila o zelenoj gradnji u svetu i u Srbiji, o značaju sertifikacije zelenih zgrada, kao i o aktivnostima Saveta zelene gradnje Srbije.. Održano predavanje za medije „Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva“.. 10.. U organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, 7.. godine u svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, danas je održano predavanje za predstavnike medija i javnih institucija „Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva“.. Osam zgrada u procesu sertifikacije, Press intervju, 5.. godine.. 06.. Marija Golubović, LEED AP, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije, dala je intervju za dnevni list Press, 5.. U intervjuu je istaknut značaj sertifikacije zgrada  ...   aktivnosti.. Izložba Zelena gradnja ovde i sada u medijima (16-21.. septembar 2011.. ).. Izložba Saveta zelene gradnje povodom Svetske nedelje zelene gradnje Zelena gradnja ovde i sada ispraćena je dobro u medijima u Srbiji i to kroz najavu događaja ali i izveštaj sa svečanog otvaranja 20.. septembra 2011.. Izložba zelenih zgrada u Republici Srbiji „Zelena gradnja ovde i sada“.. O zelenim zgradama sve češće se priča i kod nas, ali nažalost, najčešće se tu i završava ‐ samo na priči.. Kao dokaz da nije uvek tako, pokazuje izložba „Zelena gradnja ‐ ovde i sada“ Saveta zelene gradnje Srbije povodom Svetske nedelje zelene gradnje koja će predstaviti istinski zelene zgrade u našoj zemlji.. Savet zelene gradnje Srbije u organizaciji prvog srpskog Sajma i Konferencije zelene gradnje.. 08.. Serbia Green Building Expo je međunarodna izložba i konferencija posvećena održivoj gradnji.. Prvi srpski Sajam i Konferencija održive gradnje biće održani od 23 do 25.. februara 2012 godine u BelExpo centru na Novom Beogradu.. Mesto zelene gradnje u novoj zelenoj ekonomiji.. 28.. 07.. Ovogodišnja Svetska nedelja zelene gradnje biće u znaku UN konferencije koja se održava u Rio de Žaneiru u junu 2012.. godine povodom dve decenije od prog UN samita o održivom razvoju Earth Summit Rio+20.. First.. Previous.. 8.. 9.. 11.. 12.. 14.. Next.. Last..

  Original link path: /tag/savet-zelene-gradnje-srbije/page/11/
  Open archive

 • Title: Savet zelene gradnje Srbije « SerbiaGBC
  Descriptive info: Savet zelene gradnje Srbije u časopisu DaNS (broj 72, jul 2011).. 25.. Članak Mladena Bogićevića iz Saveta zelene gradnje Srbije za DaNS, u kom je ukratko predstavljen pokret zelene gradnje u svetu sa osvrtom na persepkive domaće zelene građevinske industrije i ulogu arhitekata u ovom procesu.. Započinje rad Tehničkog komiteta Saveta zelene gradnje Srbije.. 20.. Savet zelene gradnje Srbije počinje sa formiranjem Tehničkog komiteta koji je osnovan sa zadatkom da razvija protokole održivosti, garantujući istovremeno transparentnost u procesu prihvatanja i stvaranja različitih sistema i tokom njihovog razvoja.. Predavanje o kvalitetu vazduha u zgradama (26.. jul, 2011.. Novo predavanje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije održaće se pod nazivom ”Kvalitet vazduha u prostoriji, njegov jonski sastav i uticaj na ugodnost i zdravlje čoveka”.. Kurs iz ponude Saveta zelene gradnje odobren od strane USGBC-a.. Kurs LEED sertifikacija u fazi izvođenja objekata koji je Savet zelene gradnje Srbije predstavio u maju, odobren je od strane USGBC-a (Savet zelene gradnje SAD) kao zvaničan edukativni kurs te organizacije.. Lista zelenih zgrada u Srbiji na sajtu Saveta zelene gradnje.. Savet zelene gradnje Srbije na  ...   Savetu zelene gradnje Srbije, ne samo kao globalni lider za proizvodnju hemijskih proizvoda u građevinarstvu i industriji, već i kao društveno odgovorna kompanija koja poštuje principe održivosti.. Lista zelenih zgrada Srbije.. Zelenom zgradom može se smatrati samo ona zgrada koja ispunjava neki od međunarodnih nezavisnih standarda zelene gradnje i koja ima odgovarajući sertifikat koji to potvrđuje.. Prema tom kriterijumu gledano, postavljaju se pitanja: imamo li mi zelene zgrade i koje su to zelene zgrade u Srbiji? See here for English.. U Republici Srbiji sertifikovanih [.. ].. LEED GA kurs: Osnove međunarodnih standarda za zelene zgrade, 13.. jul 2011.. Savet zelene gradnje Srbije nastavlja sa edukativnim programima za usavršavanje domaće građevinske industrije i njeno upoznavanje sa standardima zelene gradnje.. Novi celodnevni kurs Osnove međunarodnih standarda za zelene zgrade biće održan u sredu, 13.. jula 2011, u prostorijama Dunav Osiguranja u Beogradu, Makedonska br.. 4, od 8 do 16 časova.. Okrugli sto o zelenoj gradnji u medijima.. 23.. Okrugli sto o zelenoj gradnji, problemima i potencijalima sertifikacije zelenih zgrada, Savet zelene gradnje Srbije organizovao je 9.. godine u Medija centru..

  Original link path: /tag/savet-zelene-gradnje-srbije/page/12/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: Vesti za tag: zelena-gradnja.. Dan zelenih škola u medijima, septembar 2012.. 02.. 2012.. Prvi međunarodni dan zelenih škola (Green Apple Day of Service) obeležen je i u Srbiji na inicijativu Saveta zelene gradnje Srbije.. Dan zelenih škola Konferencija i vodič Moja zelena škola.. Više od 700 miliona dece u Svetu, od kojih oko 800.. 000 u Repubilici Srbiji, pohađa škole koje ne ispunjavaju savremene standarde zelenih zgrada.. USGBC Faculty.. Zelene zgrade kao značajan izvor prihoda, Tanjug, septembar 2012.. Povodom Svetske nedelje zelene gradnje koja je obeležena i u Srbiji zelenim doručkom za članove Saveta zelene gradnje Srbije, Mladen Vukanac, potpredsednik Saveta, dao je video-intervju za novinsku agenciju Tanjug.. Novo priznanje za Savet zelene gradnje Srbije, mediji, septembar 2012.. Na Zelenom doručku povodom Svetske nedelje zelene gradnje Savet zelene gradnje Srbije objavio je vest koja dolazi iz sedišta Svetskog saveta zelene gradnje.. Članovi borda Svetskog saveta  ...   Svetski savet zelene gradnje je impresioniran naporima ovog Saveta i veoma smo optimistični da će brzo i uspešno nastaviti dalji razvoj organizacije i postići uticaj u državi navodi se u čestitki Džejn Henli povodom uspeha Saveta zelene gradnje Srbije.. Svetska nedelja zelene gradnje 2012 u medijima.. 18.. Povodom četvrte Svetske nedelje zelene gradnje koja se održava od 17.. do 21.. septembra 2012.. godine, Savet zelene gradnje organizuje Zeleni doručak za članove i predstavnike medija.. Svetska nedelja zelene gradnje ponovo u Srbiji WGBW 2012.. Četvrta po redu Svetska nedelja zelene gradnje obeležena je širom sveta od 17.. septembra sa ciljem da skrene pažnju stručne i šire javnosti na zelenu gradnju i održivi razvoj gradova.. Gostovanje Saveta na televiziji B92, septembar 2012.. Tragom vesti o najavljenoj investiciji solarnog parka na jugu Srbije, novinarka televizije B92 Nevena Madžarević kontaktirala je Savet zelene gradnje.. 2.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/5/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: USGBC Faculty: Marija Golubović izabrana za licenciranog predavača Saveta zelene gradnje SAD.. Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije, direktor firme Energo Energy Efficiency Engineering i akreditovani profesionalac za LEED standard zelene gradnje (LEED AP), dobila je još jedno veliko priznanje za svoj rada na polju zelene gradnje.. Serbia Green Building Expo 2013 Pridružite se!.. Međunarodna izložba i konferencija o održivoj gradnji Serbia Green Building Expo 2013 održaće se po drugi put od 27.. februara do 1.. marta 2013.. godine u hali beogradskog Belexpo Centra u Novom Beogradu.. See here for English.. Dva nova člana Saveta više od veka iskustva.. Ovog leta Savet zelene gradnje Srbije dobio je dva nova člana sa dugom istorijom i velikim iskustvom.. Savetu se priključio Energoprojekt Holding kao predstavnik svih drugih kompanija iz čuvene poslovne grupacije i udruženje SIGP.. Edukacija Saveta zelene gradnje za jesen 2012, mediji.. Savet zelene gradnje je 21.. avgusta 2012.. godine objavio saopštenje za medije u kom najavljuje program edukacije za jesen 2012.. SAD:  ...   na srednjim stranama u rubrici Ekologija, izašao je tekst pod naslovom Zeleno je jeftinije nastao iz intervjua sa predsednicom Saveta zelene gradnje, Marijom Golubović.. Srđan Damnjanović, gostovanje na Radio Beogradu, jun 2012.. Povodom Konferencije UN o održivom razvoju koja se dešavala u Rio de Žaneiru, ali i povodom dvodnevnog skupa u organizaciji Saveta zelene gradnje o održivim građevinskim materijalima, u emisiji Talasanje prvog programa Radio Beograda.. Izveštaj sa sastanka Evropske regionalne mreže, Štutgart, 19.. jun 2012.. 03.. Na sastanku Evropske regionalne mreže u Štutgartu predstavljen je Izveštaj o radu ERN koji je ranije prosleđen članovima Saveta, kao i novi partneri i najavljeni događaji.. USGBC najavio LEED v4.. 15.. Savet zelene gradnje SAD (USGBC), organizacija koja razvija LEED standard zelene gradnje, najavljivala je da će nova verzija standarda (LEED 2012) biti objavljena 1.. Održivi građevinski proizvodi, mediji, jun 2012.. Predstavnici osam članova Saveta zelene gradnje Srbije govoriće o održivosti građevinskih materijala u zajedničkom događajaju Saveta: Knauf Insulation, Armstrong, Lafarge, Rigips, Simprolit, Firestone, Sika i Ytong..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/6/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: Svetski dan zaštite životne sredine u medijima, 5.. 07.. Povodom 5.. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Savet zelene gradnje Srbije podsetio je javnost na uticaj zgrada i građevinske industrije na životnu sredinu u medijskom saopštenju koje su prenele agencije i portali.. Članovi Saveta zelene gradnje predstavljaju: Održivi građevinski materijali na srpskom tržištu.. 05.. Članovi Saveta zelene gradnje, u zajedničkom poduhvatu za uspostavljanje održive gradnje u Srbiji, u saradnji sa Savetom, 28.. i 29.. juna u Beogradu organizuju dvodnevno predstavljanje održivih građevinskih materijala i sistema gradnje koji su dostupni na srpskom tržištu.. Saopštenje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.. 04.. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Savet zelene gradnje Srbije podseća javnost na uticaj zgrada i građevinske industrije na životnu sredinu.. LEED vrtić gradi se u Pančevu.. 05.. maj 2012 U prostorijama MZ Strelište gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i v.. d.. direktora Fonda za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković, potpisali su Protokol o saradnji Grada Pančeva i Fonda za KU  ...   BREEAM obuka prvi put u Srbiji prve medijske najave, 8.. maj 2012.. 09.. Prvo saopštenje za medije povodom organizacije prvog BREEAM treninga u Republici Srbiji od strane Saveta zelene gradnje Srbije.. Saopštenje je objavljeno 8.. maja 2012.. Edukativni kurs: Studija slučaja, Torino, LEED Gold 18.. 04.. Savet zelene gradnje organizovao je 18.. godine edukativni kurs iz oblasti LEED sertifikacije najvišeg nivoa, namenjen pre svega građevinskim profesionalcima iz oblasti konsaltinga, projektovanja, izvođenja i materijala.. Savet zelene gradnje na Sajmu građevinarstva 2012 u Beogradu.. Savet zelene gradnje Srbije i ove godine predstaviće se posetiocima Sajma građevinarstva u Beogradu, i to na samostalnom panelu u okviru konferencijskog programa Sajma.. Prvi sastanak evropskih saveta zelene gradnje u 2012.. godini.. 26.. 03.. Prvi ovogodišnji sastanak Mreže nacionalnih saveta zelene gradnje Evrope u okviru Evropske regionalne mreže održan je u ponedeljak 19.. marta u Londonu.. Sastanak Mreže u Londonu i ove godine održan je dan uoči otvaranja sajma i konferencije zelene gradnje Ecobuild (20-22 mart 2012)..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/7/
  Open archive

 • Title: Privrednici Evrope pozivaju: Ne slabite Evropsku direktivu – Energetska efikasnost jeste dobra za ekonomiju i životnu sredinu « SerbiaGBC
  Descriptive info: Privrednici Evrope pozivaju: Ne slabite Evropsku direktivu Energetska efikasnost jeste dobra za ekonomiju i životnu sredinu.. Saopštenje za medije: Svetski savet zelene gradnje Regionalna mreža Evrope, 16.. maj 2011.. Regionalna mreža saveta zelene gradnje Evrope.. , koja deluje u okviru.. Svetskog saveta zelene gradnje.. , apelovala je danas, 16.. maja 2011.. godine, na Evropsku komisiju da ne odustaje od svojih prvobitnih predloga za sprovođenje strategija energetske efikasnosti u zgradama (koje su odgovorne za preko trećine ukupne emisije gasova sa efektom staklene bašte u Evropi).. Mreža, koja okuplja organizacije koje predstavljaju zelenu građevinsku industriju širom Evrope, uključujući i.. Savet zelene gradnje Srbije.. i njegove firme članice, ima stav da bi predloženi zahtevi energetske efikasnosti bili dobri za ekonomiju, da bi otvorili nova „zelena radna mesta i umanjili emisiju ugljenika.. Plan energetske efikasnosti Evropske komisije koji je objavljen u martu ove godine, predložio je da nadležni organi unaprede energetsku efikasnost na najmanje 3% ukupne površine zgrada u svojoj nadležnosti svake godine.. U Planu je takođe rečeno i da: „svaka obnova treba da dovede zgradu među 10% najefikasnijih zgrada u ukupnom nacionalnom zgradarskom fondu“.. Međutim, poslednji nacrt Direktive energetske efikasnosti izgleda da je ove težnje „pustio niz vodu“, jer, umesto prethodno rečenog, sada kaže da je dovoljno da se ispuni zadati minumum energetskih karakteristika.. Paul King, predsedavajući Regionalne mreže Evrope Svetskog saveta zelene gradnje, rekao je tim povodom sledeće:.. - Veoma smo zabrinuti zbog odluke Komisije da odustane od svog cilja da se obnove zgrada vrše po najvišim standardima.. Emisija za koje su odgovorne zgrade čini 36% emisije ugljen-dioksida u Evropi, a  ...   sa efektom staklene bašte u bilo kom sektoru privrede.. Energy Efficiency Plan 2011 – published in March 2011 stated:.. Public bodies should take the lead in bringing their buildings up to high energy performance levels.. In order to achieve this result it would be appropriate for public authorities at least to double the current renovation rate.. The Commission will therefore present a legal instrument under whose provisions public authorities will be required to refurbish at least 3% of their buildings (by floor area) each year – about twice the currently prevailing rate for the European building stock.. Each refurbishment should bring the building up to the level of the best 10% of the national building stock.. And when public bodies rent or buy existing buildings, these should always be in the best available energy performance class.. Vidi još.. na linku ovde.. The Draft Directive states:.. In addition to Article 7 of Directive 2010/31/EU, Member States shall ensure that, as from 1 January 2014, 3% of the total floor area referred to in Article 20(1) d) is renovated each year to meet at least the minimum energy performance requirements set by the Member State concerned in application of Article 4 of Directive 2010/31/EU.. Compliance with the minimum energy performance requirements shall be verified by means of the energy performance certificate referred to in Article 11 of Directive 2010/31/EU.. Upon request, Member States shall make available to the Commission such proofs of compliance.. Tagovi:.. energetska efikasnost.. ,.. EU.. Europe Regional Network.. WorldGBC.. zelena gradnja.. Ostavi komentar.. Click here to cancel reply..

  Original link path: /privrednici-evrope-pozivaju-ne-slabite-evropsku-direktivu-energetska-efikasnost-jeste-dobra-za-ekonomiju-i-zivotnu-sredinu/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: Preminuo Ray Anderson po nekima najveće ime održive ekonomije.. Ray Anderson, inženjer iz SAD, osnivač i vlasnik fabrike za proizvodnju modularnih tepiha Interface, industrijski magnat, i veliki pobornik održive ekonomije, preminuo je 8.. avgusta 2011.. godine nakon 20-mesečne borbe sa rakom.. Podaci o potrošnji energije u poslovnim zgradama u SAD postaju javni.. Mnoge države i gradovi u SAD ove godine počinju sa novom praksom: uvođenje obavezne dostave podataka za vlasnike poslovnih zgrada u vezi sa potrošnjom energije u tom zgradama.. ASHRAE razvija univerzalni sistem merenja potrošnje energije.. U skladu sa novom inicijativom, ASHRAE radi na definisanju jedinstvenog, jednostavnog i logičnog sistema merenja potrošnje energije (energy use intensity EUI) za projektovanje poslovnih zgrada.. Olimpijski projekti za Soči 2014.. Nedavno  ...   zelene gradnje Svetski savet zelene gradnje (WorldGBC) sumirao je osnovne statističke podatke koje govore o vezi između građevinske industrije, klimatskih promena i zelene gradnje.. Savet zelene gradnje u 72.. broju časopisa DaNS.. Časopis DaNS (Društva arhitekata Novog sada) 72.. broj posvetio je Održivosti u arhitekturi i urbanizmu.. Uz odličnu opremu štampanog izdanja i delimičan prevod na engleski jezik, tu je i online izdanje, a tema održivosti obrađena je iz više uglova uz izuzetne fotografije.. Olimpijski organizacioni komitet OI Soči 2014 pokrenuo standard zelene gradnje.. 01.. Jedna od najznačajnijih tekovina koje će ostati posle Olimpijskih igara u Sočiju 2014.. godine najverovatnije će biti Zeleni standardi , koji su prvi put napravljeni i primenjeni za izgradnju objekata za jedan ovakav događaj..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/14/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: Pooštreni kriterijumi za ventilaciju zgrada uštedeće milijarde u SAD.. Trenutni standardi u SAD zahtevaju oko 8 litara svežeg vazduha u sekundi za jednog korisnika.. Dve nezavisne studije analizirale su moguć uticaj pooštravanja ovih kriterijuma i utvrdile su benefite koji se mere u milijardama dolara na godišnjem nivou.. Savet zelene gradnje predstavlja međunarodni zeleni standard – DGNB.. Poznata je i na decenijska povezanost srpskih sa nemačkim standardima, ali i profesionalna iskustva i tehnička rešenja koja spajaju domaćegrađevinske profesionalce sa nemačkim pristupom građenju.. DGNB je međunarodni standard zelene gradnje razvijen od strane nemačkog saveta za održivu gradnju.. Podrška nemačke privredne komore Sajmu zelene gradnje u medijima, septembar 2011.. Vest da je nemačka privredna komora dala podršku Sajmu zelene gradnje pozivajući svoje članove da učestvuju na ovog događaju koji  ...   Srbije, održati prvi put u našoj zemlji od 23.. do 25.. februara 2012.. u BelExpo hali u Beogradu, dobio je partnersku podršku Delegacije nemačke privrede u Srbiji.. Drugi kurs iz ponude Saveta zelene gradnje odobren od strane USGBC-a.. Kurs Case Study Turin DC2 CS Certified Gold sa kojim je Savet zelene gradnje i započeo svoj program edukacije profesionalaca, odobren je od strane Saveta zelene gradnje SAD (USGBC) kao zvanični kurs te organizacije koji propisuje LEED standarde.. Sertifikat na sertifikat za muzej u Kaliforniji i to platinasti.. 29.. Muzej Kalifornijske akademija nauka postala je prva zgrada ove namene koja je sertifikovana duplim LEED Platinum sertifikatom.. Nakon što je postigla platinasti nivo sertifikacije po protokolu za nove zgrade (LEED-NC), sada je dobijena i sertifikacija za postojeće zgrade (LEED EB:OM)..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/12/
  Open archive

 • Title: zelena gradnja « SerbiaGBC
  Descriptive info: ETICS.. ESUCO.. Intervju: Marija Golubović, predsednik SrGBC za Večernje Novosti (25.. septembar 2011).. U nedeljnom izdanju Večernjih novosti, 25.. godine, objavljen je tekst pod naslovom Uskoro bez prašine na gradilištima , autora T.. Spalevića.. Tekst prenosi osnovne činjenice vezano za zelenu gradnju, kratki intervju sa Marijom Golubović, predsednikom SrGBC-a, kao i najave Sajma zelene gradnje.. Govor Komesara EU za životnu sredinu Janeza Potočnika u srpskim medijima (21.. 22.. Povodom Svetske nedelje zelene gradnje u Briselu su se predstavnici Svetskog saveta zelene gradnje i Regionalne evropske mreže saveta zelene gradnje sastali sa visokim zvaničnicima Evropske unije.. Njujork: opada potrošnja energije dok broj kućnih električnih uređaja raste.. Od 1980.. do 2000.. godine, potrošnja energije u sektoru stanovanja u SAD porasla  ...   27.. septembra, zapasti u ekološki dug , iskoristivši za manje od devet meseci više prirodnih izvora nego što priroda može da obnovi tokom godinu dana, upozorava kalifornijska organizacija Global futprint netvork.. Komesar EU: Zelene zgrade su ključ smanjenja emisije ugljenika i povećanja efikasnosti potrošnje energije.. Janez Potočnik, Komesar EU za životnu sredinu, povodom Svetske nedelje zelene gradnje govoriće danas u Briselu o zgradama u Evropi i njihovom potencijalu da omoguće tzv.. trostruki princip (triple bottom line): ljudi, profit i planeta (people, profit, planet).. Predavanje: Osvetljenje u zelenoj gradnji, 21.. oktobar 2011.. Osvetljenje u građevinarstvu dugo je bila relativno zapostavljena tema i decenijama se malo toga menjalo.. Danas, nove tehnologije i standardi zelene gradnje daju osvetljenju mesto koje zaslužuje..

  Original link path: /tag/zelena-gradnja/page/13/
  Open archive

 • Title: photo « SerbiaGBC
  Descriptive info: Login.. Serbian.. Home.. News.. Green News.. About.. Members.. Membership.. Media.. Activities.. Contact.. Vesti za tag: photo.. Green Building Conference Photo Galery.. Photographs of the Green Building Conference, organized by Serbia Green Building Council in Belgrade, Serbia, 23-25 February 2012..

  Original link path: /tag/photo/?lang=en&lang=en
  Open archive

 • Title: Dominika Czerwinska « SerbiaGBC
  Descriptive info: Vesti za tag: dominika-czerwinska.. Serbia Green Building Expo 2012 Closed Successfully.. 02.. Last week, 23-25 February 2012, Belgrade was the host for the first Serbia Green Building Expo.. This event was supported by the City of Belgrade, Ministry of environment, mining and spatial planning, as well as many other organizations, medias and companies..

  Original link path: /tag/dominika-czerwinska/?lang=en&lang=en
  Open archive

 • Archived pages: 895