www.archive-org-2013.com » ORG » S » SERBIAGBC

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 895 . Archive date: 2013-07.

 • Title: BREEAM obuka prvi put u Srbiji – prve medijske najave, 8. maj 2012 « SerbiaGBC
  Descriptive info: Our Sponsors.. BREEAM obuka prvi put u Srbiji prve medijske najave, 8.. maj 2012.. Prvo saopštenje za medije povodom organizacije prvog BREEAM treninga u Republici Srbiji od strane Saveta zelene gradnje Srbije.. Saopštenje je objavljeno 8.. maja 2012.. godine.. Internet objave:.. Linkovi:.. Dnevnik, Novi Sad.. Naslovi.. net (1).. net (2).. Press Green.. eKapija.. Zelena Srbija.. Najvesti.. Zelene novine.. Radio Sto Plus.. ecotopia.. BizLife.. Tagovi:.. BREEAM.. ,.. mediji.. Savet zelene gradnje Srbije.. Serbia Green Building Council.. SerbiaGBC.. Velika Britanija.. zelena gradnja.. Ostavi komentar.. Click here to cancel reply..

  Original link path: /breeam-obuka-prvi-put-u-srbiji-prve-medijske-najave-8-maj-2012/
  Open archive

 • Title: Trošimo neracionalno, Poslovi, 21. mart 2012. « SerbiaGBC
  Descriptive info: Trošimo neracionalno, Poslovi, 21.. mart 2012.. Povodom svetskog dana energetske efikasnosti u besplatnoj publikaciji o zapošljavanju koju izdaje Nacionalna služba za zapošljavanje objavljen je tekst pod naslovom Trošimo neracionalno.. Između ostalih, i Mladen Vukanac, potpredsednik Saveta zelene gradnje Srbije, dao je izjavu o uticaju sertifikacije zelenih zgrada na potrošnju energije:.. - Kada sertifikujemo zgradu koja je zelena, najniži nivo sertifikacije već podrazumeva uštedu od oko 20 procenata energije u odnosu na takozvanu sivu gradnju.. Ceo tekst možete pročitati na.. sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.. energetska efikasnost.. Mladen Vukanac.. Poslovi.. potrošnja.. potrošnja energije..

  Original link path: /trosimo-neracionalno-poslovi-21-mart-2012/
  Open archive

 • Title: Intervju Džeri Judelsona za TV Radim gradim « SerbiaGBC
  Descriptive info: Intervju Džeri Judelsona za TV Radim gradim.. Džeri Judelson.. , jedan od najpoznatijih stručnjaka iz oblasti zelene gradnje u svetu, promoter i trener LEED standarda, dao je zanimljiv intervju za TV Radim gradim tokom Sajma i Konferencije zelene gradnje 2012 u Beogradu.. Ceo intervju možete pogledati na.. YouTube kanalu Saveta zelene gradnje Srbije.. Intervju je zapravo drugi po redu prilog TV radim gradim sa ovog događaja.. prvi prilog sa Sajma i Konferencije zelene gradnje pogledajte ovde.. intervju.. Jerry Yudelson.. Konferencija zelene gradnje.. Radim gradim.. Sajam zelene gradnje.. Serbia Green Building Expo.. SrGBC.. TV..

  Original link path: /intervju-dzeri-judelsona-za-tv-radim-gradim/
  Open archive

 • Title: O Sajmu i Konferenciji zelene gradnje i u Makedoniji « SerbiaGBC
  Descriptive info: O Sajmu i Konferenciji zelene gradnje i u Makedoniji.. Makedonski.. časopis Porta3.. objavio je izveštaj sa Sajma i Konferencije zelene gradnje koji su održani od 23.. do 25.. februara u Beogradu.. Na dve strane časopisa, Đorđe Jokić, diplomirani inženjer arhitekture, prenosi utiske sa ovog događaja.. Sve strane teksta možete preuzeto na linku ovde:.. Green Building Expo u Beogradu (makedonski Portal3).. Portal3.. Đorđe Jokić..

  Original link path: /o-sajmu-i-konferenciji-zelene-gradnje-i-u-makedoniji/
  Open archive

 • Title: Mediji « SerbiaGBC
  Descriptive info: Najava govornika na Konferenciji zelene gradnje, decembar 2011.. 14.. 12.. 2011.. pdf file name.. document name.. zip files.. Prva najava govornika na Konferenciji zelene gradnje u Beogradu, 23-25.. februar 2012.. godine u medijima (Serbia Green Building Expo and Conference).. Mladen Vukanac, Potpredsednik Saveta govori za Press, 5.. decembar 2011.. 05.. Mladen Vukanac, Potpredsednik Saveta zelene gradnje Srbije u intervjuu za Press magazin koji je vodila Aleksandra Gavrilović, govori o zelenoj gradnji, uticajima zelenih zgrada na životnu sredinu, potrošnju i poslovanje.. Prva godišnjica Saveta zelene gradnje, objave, novembar 2011.. 28.. 11.. U beogradskom Aeroklubu, u prisustvu velikog broja gostiju, 24.. novembra 2011.. godine obeležena je prva godišnjica Saveta zelene gradnje Srbije.. Ova organizacija je pre godinu dana formirana uz podršku Svetskog saveta zelene gradnje, a ima za cilj da podstakne i vodi preobražaj srpske građevinske industrije i celokupnog tržišta ka održivosti i praksi zelene gradnje.. Švedska, Italija, Izrael na Sajmu zelene gradnje, novembra 2011.. 23.. U novembru 2011.. godine, Sajam i konferenciju zelene gradnje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, podržale su trgovinske komore Švedske i Italije.. Takođe, podršku je uputila i ambasada Izraela.. Spas planete i radna mesta, Politika, 18.. novembar 2011.. 18.. U štampanom  ...   koji je razvijen u Nemačkoj.. Događaj pod nazivom DGNB Dan održan je u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije i uz podršku Delegacije nemačke privrede u Srbiji.. Savet zelene gradnje dobio nove članove, novembar 2011.. Poslednje nedelje pred godišnjicu Saveta zelene gradnje obeležile su aktivnosti Saveta ali i serija novih učlanjanja u septembru i oktobru 2011.. godine (linkovi na kraju stranice).. RTV Pančevo o gostovanju Saveta zelene gradnje u Pančevu, novembar 2011.. 07.. RTV Pančevo napravila je prilog o gostovanju Saveta zelene gradnje u Pančevu u ponedeljak 7.. Zelene zgrade Srbije, Politika, 31.. oktobar 2011.. 02.. U dnevnom listu Politika, 31.. oktobra 2011.. godine, u dodatku Eko oko , izašao je tekst pod naslovom Zelene zgrade Srbije.. U tekstu je pojašnjen značaj sertifikacije zgrada kako bi sa punim pravom mogle da se nazovu zelenim.. Intervju Marije Golubović za Blic, 2.. U sredu, 2.. godine, u dnevnom listu Blic objavljen je intervju sa Marijom Golubović, LEED AP, Predsednicom Saveta zelene gradnje Srbije.. U interjuu ona je istakla prednosti zelene gradnje i mogućnosti koje ona otvara za privredu i zapošljvanje, kao i prednosti koje pruža za životnu sredinu.. First.. Previous.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7.. 8.. 9.. Next.. Last..

  Original link path: /category/savet-zelene-gradnje-srbije-u-medijima-clanci-tekstovi-intervjui-najave-dogadaja/page/6/
  Open archive

 • Title: Izjava Mladena Vukanca povodom svetskog dana energetske efikasnosti, RTS, 5. mart 2012 « SerbiaGBC
  Descriptive info: Izjava Mladena Vukanca povodom svetskog dana energetske efikasnosti, RTS, 5.. Na svetski dan energetske efikasnosti, 5.. mart, RTS je na svom sajtu objavio zabrinjavajuće podatke o potrošnji energije u Srbiji.. Tim povodom preneo je i.. izjavu Mladena Vukanca, potpredsednika Saveta zelene gradnje Srbije.. Iz teksta na sajtu RTS-a:.. Energetska efikasnost podrazumeva smanjenu potrošnju i električne  ...   ljudi.. Upravo to je suština i zelene gradnje koja je već trend u svetu.. Kako ističe Mladen Vukanac iz Saveta zelene gradnje Srbije, štednja energije je jako važan koncept.. Kada sertifikujemo zgradu koja je zelena, najniži nivo sertifikacije već podrazumeva uštedu oko 20 procenata energije u odnosu na takozvanu sivu gradnju , objasnio je Vukanac.. RTS..

  Original link path: /izjava-mladena-vukanca-povodom-svetskog-dana-energetske-efikasnosti-rts-5-mart-2012/
  Open archive

 • Title: Prvi prilog Radim Gradim sa Sajma i Konferencije zelene gradnje, februar 2012. godine « SerbiaGBC
  Descriptive info: Prvi prilog Radim Gradim sa Sajma i Konferencije zelene gradnje, februar 2012.. U subotu 25.. februara, trećeg i poslednjeg dana.. Sajma i Konferencije zelene gradnje Serbia Green Building Expo.. , emitovana je prvi prilog TV Radim gradim na beogradskoj televiziji StudioB.. Pogledajte prvi prvilog.. TV Radim gradim o Sajmu i Konferenciji zelene gradnje.. U prilogu su dati snimci sa otvaranja, sa nekoliko sesija u konferencijskoj sali na kojima se vide Džeri Judelson, LEED Fellow, Dominika Czerwinska iz  ...   standarda u Beogradu, itd.. Takođe, najavljeno je da će u narednim epizodama Radim Gradim gledaoci imati prilike da vide intervjue sa izlagačima i predavačima na.. Sajmu i Konferenciji zelene gradnje.. Razgovori su vođeni u improvizovanom studiju koji je za ovu priliku organizovan na jednom od izlagačkih štandova tako da je TV ekipa Radim Gradim bila u svakodnevnom neposrednom kontaktu sa ostalim izlagačima i ravnopravno zastupljena u katalogu.. Sajma i Konferencije zelene gradnje.. Conference.. expo.. GBC.. sajam.. StudioB..

  Original link path: /prvi-prilog-radim-gradim-sa-sajma-i-konferencije-zelene-gradnje-februar-2012-godine/
  Open archive

 • Title: Sajam i konferencija zelene gradnje u jutarnjem programu Studija B, 25. feb 2012. godine « SerbiaGBC
  Descriptive info: Sajam i konferencija zelene gradnje u jutarnjem programu Studija B, 25.. feb 2012.. Prilog u jutarnjem programu Studija B snimljen na dan otvaranja Sajma i Konferencije zelene gradnje sa izjavama Olivera Dulića, ministra za zaštitu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Mladena Vukanca, potpredsednika Saveta zelene gradnje, Džeri Judelsona, LEED trenera i svetski poznatog stručnjaka zelene gradnje, nekoliko izlagača i posetilaca Sajma i Konferencije.. Gostovanje Marije Golubović, predsednice Saveta zelene gradnje, i Džeri Judelsona, u studiju emisije Beograde dobro jutro, Studio B, snimljene nekoliko dana pre otvaranja Sajma i Konferencije zelene gradnje, možete pogledati na kanalu.. Saveta zelene gradnje na YouTube-u.. Studio B, Beograde dobro jutro, 25.. 2.. 2012, trajanje priloga 2:40, transkript:.. Voditelj.. - A sad ne znam da li znate, šta je to zelena gradnja? Još uvek nije kod nas, ali ona podrazumeva zgrade koje su energetski efikasne, koriste malo vode, i izgrađene su od reciklažnih materijala.. Dakle, u Srbiji za sada ne postoji takva zgrada, ali u toku je proces sertifikacije 8 projekata, što nas svrstava u vodeće zemlje regiona.. Prvi međunarodni sajam i konferencija, u Belexpo centru završen je juče.. A predstavljena su najnovija saznanja i tehnologije iz te oblasti, pa evo da dozovemo zelenu gradnju i u naš Beograd.. Reporter,  ...   da je to definitivno budućnost što se tiče sektora građevine danas.. Reporter, Slavenka Milovanović.. - A u sektoru građevine zelene zgrade obeležiće naredni period.. Napravljene od reciklažnog materijala, one štede energiju i vodu i pružaju kvalitetniji život.. Mladen Vukanac, Savet zelene gradnje Srbije:.. - To su zgrade koje su zdrave za život ljudi, kako kažemo, znači ima dovoljno belog svetla, nema toksičnih isparavanja, otrovnih boja i tako dalje, puno svežeg vazduha.. To su zgrade koje štede energiju, jako važno je reći, znači energiju štede, štede vodu.. Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja:.. - Već u martu mesecu mi ćemo doneti uredbu kroz koju ćemo otpočeti direktno finansiranje ugradnje prozora, vrata, zamene stolarije, ugradnje kotlova na obnovljive izvore energije, korišćenje, termalnih pumpi, iskorišćenje svih onih potencijala, koje imamo, da bismo štedeli.. - Jedan od najpoznatijih svetskih predavača zelene gradnje kaže da u Americi ima 10000 zelenih zgrada.. Jerry Yudelson, LEED trener, predstavnik zelene gradnje iz Amerike:.. - Projekat zelene gradnje, se u Americi neverovatno brzo razvija.. Možemo slobodno reći da najveći objekti, najveći broj komercijalnih i vladinih zgrada, ima zeleni sertifikat.. - Industrija zelenih zgrada, u svetu je u stalnom porastu, a sledeće godine, 95% izgrađenih objekata imaće sertifikat zelene gradnje.. Studio B..

  Original link path: /sajam-i-konferencija-zelene-gradnje-u-jutarnjem-programu-studija-b-25-feb-2012-godine/
  Open archive

 • Title: Izveštaji sa otvaranja Sajma i Konferencije zelene gradnje u štampanim medijima, 24-25. februar 2012. godine « SerbiaGBC
  Descriptive info: Izveštaji sa otvaranja Sajma i Konferencije zelene gradnje u štampanim medijima, 24-25.. Dan nakon što je ministar za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje, Oliver Dulić, otvorio Sajam i Konferenciju zelene gradnje, mnogi štampani mediji i agencije u Srbiji preneli su ovu vest.. Na ilustraciji ispod dat je prikaz ovih objava.. Pregled televizijskih i radio objava na dan.. otvaranja Sajma i Konferencije možete pogledati na linku ovde.. Blic.. press.. Sajam zelene gradnje Srbije..

  Original link path: /izvestaji-sa-otvaranja-sajma-i-konferencije-zelene-gradnje-u-stampanim-medijima-24-25-februar-2012-godine/
  Open archive

 • Title: Gostovanje Marije Golubović u Jutarnjim vestima B92 povodom Sajma i Konferencije zelene gradnje, feb. 2012 « SerbiaGBC
  Descriptive info: Gostovanje Marije Golubović u Jutarnjim vestima B92 povodom Sajma i Konferencije zelene gradnje, feb.. 2012.. Povodom Sajma i Konferencije zelene gradnje u Beogradu, u Jutarnjim vestima na televiziji B92 gostovala je Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.. U razgovoru sa novinarkom Jadrankom Bugarski, Golubović je najavila događaj koji je kasnije tog dana otvorio ministar za zaštitu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić.. Jutarnje vesti B92, transkript (pogledajte i na.. YouTube kanalu Saveta zelene gradnje.. ):.. Spiker:.. - Zelena gradnja je u porastu i ostavlja primat nad tzv.. običnom gradnjom.. Beograd je u naredna tri dana evropski centar zelene gradnje.. Najnovija saznanja u ovom oblasti predstavlja oko 20 vodećih svetskih stručnjaka na međunarodnom sajmu zelene gradnje u organizaciji Saveta zelene gradnje.. Sa predsednicom tog saveta Marijom Golubović razgovara naša koleginica Jadranka Bugarski.. Novinarka Jadranka Bugarski:.. - Dobra dan i dobrodošli u Vesti.. Evo za početak nam recite šta je zelena gradnja i zašto je ona postala sve popularnija.. Marija Golubović predsednica Saveta zelene gradnje:.. - Zelena gradnja jeste kvalitetan način gradnje i projektovanja.. Zelena zgrada jeste ona zgrada koja ispunjava sve performanse kvalitetnih i kvalitativnih performansi, koje propisuju protokoli za sertifikaciju zelenih zgrada, standardi znači.. Postoje razni svetski internacionalni već protokoli.. I mi ćemo danas i sutra u okviru prve regionalne konferencije i sajma Serbia Green Building and Conference, imati priliku da se upoznamo sa ovim protokolima i sa načinima kako da se sertifikuju zgrade.. Novinarka:.. - Da li u Srbiji postoje tzv.. zelene zgrade, odnosno, koliko zgrada čeka sertifikaciju?.. - Pa ovako.. Trenutno, imamo devet zgrada koje se ili projektuju ili su već u fazi izgradnje, po internacionalnom protokolu LID.. Znači, već postoje zgrade koja je, jedna je već u poodmakloj fazi, očekuje se sertifikacija ove godine, druge zgrade su u projektnoj fazi.. Znači, imaćemo, imaćemo zelene zgrade u Srbiji.. - Šta znači sertifikacija zapravo?.. - To znači da neko nezavisno treže lice, kompetentno  ...   Jeste da kvadrat nesertifikovane zgrade počinje da gubi vrednost u odnosu na sertifikovanu zgradu.. - Koliko je takav vid gradnje moguć u Srbiji?.. - Apsolutno da.. Znači, zelena gradnja jeste kvalitativno projektovanje, kao i izvođenje.. Treba samo upoznati pravila igre.. A mi kao nacija koja ima dobru građevinsku tradiciju u građevinskoj industriji, jako dobru tradiciju.. Nekada smo bili lideri i na Bliskom Istoku i u svetu sa našim građevinskim kompanijama, imamo tehnički, tehničku zaleđinu da možemo da se nosimo sa bilo kakvim pravilima, standardima, tehničkim normativama.. Znači, apsolutno edukovati.. Znači, ali ne samo intelektualne snage, znači, profesionalnci, arhitekti, inženjeri.. To se isto odnosi na radnu snagu, na radnike, na građevinske kompanije, ljude na terenu.. - Koliko je zahtevan u građevinskom smislu? Da li postoji neka posebna obuka pre svega za radnike, jer su oni glavni izvođači radova?.. - Zahteva se puno na metodologiji, na metodologiji i na, na programiranju aktivnosti.. I isto tako na zaštiti životne sredine.. Ne samo štetni uticaj, da se spreči taj štetni uticaj gradilišta na sredinu, ali i da se obezbedi kvalitet boravka za radnike koji rade na toj zgradi.. Na primer zahteva se stalna kontrola vazduha, kvaliteta vazduha u ambijentu gde rade radnici na toj zgradi.. I tu postoje određena pravila, planovi, dokumentacija kako se to radi, načini zaštite.. - Tako da, to je jedan vid, jedan aspekt izvođenja koji u nekom normalnom, normalnom načinu gradnje da ga nazovem sivom, nije postojao.. Ili čak, možda je i postojao pre 20 godina.. Eto, to je jedan primer koji stalno pominjem, jeste da, recimo Trudbenik pre 20 godina, bilo je pravilo uvek da se peru točkovi na kamionima kada ulaze i izlaze sa gradilišta da se ne bi raznosila prašina i blato.. To je bila dobra praksa koja se gubila, izgubila godinama i vremenom.. Sada vraćamo, vraćamo dobru praksu i kvalitet.. - Hvala vam najlepše što ste bili gošća Vesti B 92.. B92.. Marija Golubovic..

  Original link path: /gostovanje-marije-golubovic-u-jutarnjim-vestima-b92-povodom-sajma-i-konferencije-zelene-gradnje-feb-2012/
  Open archive

 • Title: TV prilozi u danima Sajma i Konferencije zelene gradnje, 23-25. februar 2012. godine « SerbiaGBC
  Descriptive info: TV prilozi u danima Sajma i Konferencije zelene gradnje, 23-25.. Tokom trajanja Sajma i Konferencije zelene gradnje u Beogradu, pored podrške štampanih i online medija, Savet zelene gradnje Srbije i drugi organizatori događaja, dobili su i podršku televizijskih stanica koje su najavile događaj, prisustvovale otvaranju i pozivale u goste organizatore da kažu nešto više o zelenoj gradnji i samom Sajmu i Konferenciji.. Pogledajte neke od priloga i na YouTube kanalu Saveta zelene gradnje:.. RTS, Kontekst 21:.. Mladen Vukanac, potpredsednik Saveta zelene gradnje.. , najavljuje Sajam i Konferenciju 2012.. B92, Jutarnje vesti:.. Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje.. Studio B, Beograde dobro jutro:.. Marija Golubović i Džeri Judelson (Jerry Yudelson).. gostuju u studiju i najavljuju događaj.. RTS 1, Dnevnik, 12:00, trajanje priloga 1:26.. - Vlada Srbije doneće u martu uredbu o pomoći u finansiranju rekonstrukcije objekata radi podizanja njihove energetske efikasnosti kojom će biti obezbeđeno 1,3 milijarde dinara, istakao je ministar Oliver Dulić otvarajući Međunarodni sajam i konferenciju zelene gradnje u Beogradu.. Slavica Gligorović, reporter:.. - Procenjuje se da na zgrade otpada 40 procenata globalne potrošnje energije i oko četvrtina ukupne emisije ugljendioksida.. - Malim povećanjem ulaganja u izgradnji može se uštedeti trećina potrošene energije.. Država će započeti pomoć u finansiranju radova na zameni prozora, vrata, stolarije, fasada u objektima, uvođenja termalnih pumpi i korišćenja drugih obnovljivih izvora energije.. Olvier Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja:.. - Danas da bi zamenili sva vrata i prozore u Srbiji potrebne su investicije od nekih 2,2 milijarde evra.. Da bismo obložili sve fasade i sve zidove u Srbiji sa prihvatljivim materijalima potrebno je negde oko 40 miliona evra.. To su ogromne investicije, investicije koje nas čekaju godinama i decenijama koje su pred nama, ali to ne mora da bude obavezno trošač za naše građane.. Mi moramo postavimo sistem tako da naši građani shvate da je to suštinski ušteda za njih.. - Konferencija o zelenoj gradnji trebalo bi, kako se očekuje, da pokaže srpskom tržištu da postoje projektanti koji znaju kako se gradi zeleno i proizvođači materijala koji imaju zelene proizvode i  ...   kojih se grade ne sadrže štetne hemijske materijale.. U Americi ima 10.. 000 takvih sertifikovanih zgrada.. - U Srbiji sada ima osam zgrada koje su u procesu sertifikacije po zelenim standardima.. Oliver Dulić ministar životne sredine i prostornog planiranja:.. - Samo bogata društva danas recikliraju u velikoj meri i samo bogata društva danas štede energiju i samo bogata društva danas koriste sve moguće potencijale obnovljivih izvora energije, to čine zbog toga što su bagati.. I postali su bogati zahvaljujući tome što su postavili model po kojem je moralo da se štedi na svakom mogućem mestu.. - Danas da bi zamenili sva vrata i prozore u Srbiji potrebne su investicije od nekih 2,2 milijarde eura.. Da bismo obložili sve fasade i sve zidove u Srbiji sa prihvatljivim materijalima potrebno je negde oko 40 miliona eura.. - Dulić je najavio da će Vlada Srbije u martu doneti Uredbu o pomoći u finansiranju rekonstrukcije objekata, radi podizanja njihove energetske efikasnosti, kojom će biti obezbeđeno 1,3 milijarde dinara.. Radio Beograd 1, Novosti dana, 15:00, trajanje priloga 0:28.. - U beogradskom Expo centru, otvoreni su međunarodna konferencija i sajam zelene gradnje, na kojima će najnovija saznanja, o zelenoj gradnji predstaviti, 20ak vodećih, svetskih stručnjaka iz 8 zemalja i više od 40 izlagača.. - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, najavio je da će Vlada Srbije u martu doneti uredbu o pomoći, i finansiranju rekonstrukcije objekata.. Radi podizanja njegove energetske efikasnosti, a da će za to biti obezbeđeno 1300000000 dinara.. Kopernikus, Jutro on line, 7:12, trajanje priloga 0:38.. - Međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje (Serbian Greenbuilding Expo and Conference), čiji je cilj da promovišu održivu gradnju i lokalne graditeljske kompanije u toj oblasti, biće svečano otvoreni danas u beogradskom Belexpocentru.. Sajam i konferenciju, koji će trajati do 25.. februara, otvoriće, kako je najavljeno, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.. - Izlagače, učesnike konferencije i predstavnike medija pozdraviće i predsednica Saveta zelene gradnje Srbije Marija Golubović, kao i jedan od najeminentnijih svetskih stručnjaka iz oblasti zelene gradnje Džeri Judelson..

  Original link path: /tv-prilozi-u-danima-sajma-i-konferencije-zelene-gradnje-23-25-februar-2012-godine/
  Open archive

 • Archived pages: 895