www.archive-org-2013.com » ORG » S » SERBIAGBC

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 895 . Archive date: 2013-07.

 • Title: Vesti « SerbiaGBC
  Descriptive info: Komora italijansko-srpskih privrednika poziva svoje članove na Sajam i konferenciju zelene gradnje.. 11.. 2011.. pdf file name.. document name.. zip files.. Komora italijansko-srpskih privrednika (Camera di Commercio Italo-Serba) pozvala je svoje članove na Međunarodni sajam i konferenciju zelene gradnje od 23.. do 25.. februara 2012.. godine u BelExpo centru.. Švedska na Sajmu zelene gradnje u Beogradu.. 15.. Trgovinsko odeljenje ambasade Švedske u Beogradu, potvrdilo je učešće na međunarodnom Sajmu i konferenciji zelene gradnje (Serbian Green Building Expo), koji se u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije od 23.. godine, održava u Belexpo centru u Beogradu.. DGNB Dan u Beogradu u organizaciji Saveta zelene gradnje, 11.. novembar 2011.. godine.. 11.. Savet zelene gradnje Srbije, 11.. novembra 2011.. godine u Sava centru, predstavio je DGNB protokol za sertifikaciju zelenih zgrada.. DGNB je međunarodni standard zelene gradnje razvijen od strane istoimenog Nemačkog saveta za održivu gradnju, člana Svetskog saveta zelene gradnje (WorldGBC).. Panel o zelenoj gradnji na 6.. BelRE konferenciji, 3.. 07.. BelRE konferencija ove godine održana je po šesti put u Beogradu, i, kao i prethodnih godina, okupila je na jednom mestu profesionalce iz oblasti nekretnina, investitore, predstavnike Vlade i lokalnih samouprava, inženjere, itd.. Prezentacija Saveta zelene gradnje u Pančevu, 7..  ...   četiri projekta koji obuhvataju sedam zgrada koje će biti sertifikovane po LEED standardu.. Buck održao predavanje o osvetljenju u zelenoj gradnji (oktobar 2011).. 10.. U petak, 21.. oktobra 2011.. godine, održano je još jedno predavanje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije: Osvetljenje u zelenoj gradnji.. Održano predavanje za medije „Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva“.. 10.. U organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, 7.. godine u svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, danas je održano predavanje za predstavnike medija i javnih institucija „Zelena gradnja – sadašnjost i perspektiva“.. Savet zelene gradnje predstavlja međunarodni zeleni standard – DGNB.. Poznata je i na decenijska povezanost srpskih sa nemačkim standardima, ali i profesionalna iskustva i tehnička rešenja koja spajaju domaćegrađevinske profesionalce sa nemačkim pristupom građenju.. DGNB je međunarodni standard zelene gradnje razvijen od strane nemačkog saveta za održivu gradnju.. Drugi kurs iz ponude Saveta zelene gradnje odobren od strane USGBC-a.. 03.. Kurs Case Study Turin DC2 CS Certified Gold sa kojim je Savet zelene gradnje i započeo svoj program edukacije profesionalaca, odobren je od strane Saveta zelene gradnje SAD (USGBC) kao zvanični kurs te organizacije koji propisuje LEED standarde.. First.. Previous.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7.. 8.. 9.. Next.. Last..

  Original link path: /category/vesti-iz-oblasti-zelene-gradnje-aktivnosti-saveta-zelene-gradnje-srbije-srgbc/page/6/
  Open archive

 • Title: Saopštenje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine « SerbiaGBC
  Descriptive info: Our Sponsors.. Saopštenje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.. Povodom 5.. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Savet zelene gradnje Srbije podseća javnost na uticaj zgrada i građevinske industrije na životnu sredinu.. Građevinska industrija predstavlja jednu od osnova svetske ekonomije i često se smatra pokretačem razvoja zbog svog direktnog i posrednog uticaja na druge grane privrede.. Građevinarstvo učestvuje sa oko 10 odsto u globalnom BDP-u, upošljava i do 10 odsto radne snage u svetu i troši između 30 i 40 odsto ukupne proizvedene energije na planeti.. Međutim, paralelno sa pozitivnim uticajem na ekonomiju, građevinarstvo, uključujući industriju, infrastrukturu i zgrade, ostavlja veliki trag i na životnu sredinu.. Građevinarstvo je odgovorno za četvrtinu emitovanih gasova sa efektom staklene bašte i četvrtinu godišnje seče drveća, kao i bezmalo za polovinu ukupne potrošnje sirovina i za peti deo potrošnje vode.. - Zgrade, posredno i neposredno, u velikoj meri utiču na životnu sredinu.. Podsećam da, od ukupne energije koju potrošimo za jednu zgradu tokom njenog veka, preko 80 odsto čini energija potrošena tokom korišćenja, a tek nešto više od 15% čini energija potrebna za gradnju i rušenje, odnosno rekonstrukciju  ...   ili prirodnog zemljišta, kao ni dodatnu potrošnju sirovina i energije za rušenje i građenje novog objašnjava Golubović.. Zelene zgrade ne samo da troše između 30 i 50 odsto energije manje u odnosu na konvencionalne objekte, već imaju i 35 odsto manju emisiju gasova sa efektom staklene bašte, 40 odsto manju potrošnju vode, i stvaraju čak 70 odsto otpada manje.. Pored toga, početna investicija za sertifikaciju zgrada po zelenim standardima iznosi od tri do pet odsto od ukupne investicije što znači da je svega nekoliko godina potrebno za povraćaj ulaganja kroz manju potrošnju vode i energije, ali i bolju produktivnost zaposlenih i bolje zdravlje ljudi.. Savet zelene gradnje Srbije, osnovan novembra 2010.. godine, nezavisna je i neprofitna organizacija koja ima za cilj da podstakne i vodi preobražaj srpske gradjevinske industrije i celokupnog tržišta ka održivosti i praksi zelene gradnje.. Trenutno ima 42 kompanije članice.. Savet je punopravni član Svetskog saveta zelene gradnje, najveće međunarodne organizacije posvećene održivoj gradnji u svetu.. Tagovi:.. građevinska industrija.. ,.. industrija.. Savet zelene gradnje Srbije.. Svetski dan zaštite životne sredine.. zelena ekonomija.. zelena gradnja.. Ostavi komentar.. Click here to cancel reply..

  Original link path: /saopstenje-povodom-svetskog-dana-zastite-zivotne-sredine/
  Open archive

 • Title: Internet izdanje Konferencije zelene gradnje « SerbiaGBC
  Descriptive info: Internet izdanje Konferencije zelene gradnje.. Savet zelene gradnje Srbije, organizator Konferencije koja je održana paralelno sa Sajmom zelene gradnje u februaru 2012.. godine u Beogradu, objavio je internet izdanje cele Konferencije.. Internet izdanje obuhvata pregled biografija i apstrakata svih govornika koji su predavali tokom tri dana Konferencije, kao i kompletne prezentacije i video zapise samih predavanja u Beogradu.. Pored toga što je bila deo prvog događaja ove vrste kod nas, ova Konferencija bila je veoma značajna i po svetskim merilima.. Naime, kao  ...   aktuelnim temama održivog građevinarstva.. Internet izdanje Konferncije čuva kapital znanja koje je predstavljeno u Beogradu, ali i omogućava svim učesnicima da se podsete na rečeno i da preuzmu kompletnu dokumentaciju sa predavanja.. Takođe, svi oni koji su propustili događaj mogu nadoknaditi propušteno i iskoristiti ovu mogućnost za dalje obrazovanje i usavršavanje iz oblasti zelene gradnje.. Svi posetioci internet izdanja mogu pregledati agendu Konferencije i preuzeti biografije i apstrakte svih predavača.. Konferencija zelene gradnje u Beogradu 2012.. konferencija.. Konferencija zelene gradnje.. SerbiaGBC.. SrGBC..

  Original link path: /internet-izdanje-konferencije-zelene-gradnje/
  Open archive

 • Title: Kongres Svetskog saveta zelene gradnje 2012 « SerbiaGBC
  Descriptive info: Kongres Svetskog saveta zelene gradnje 2012.. Kongres Svetskog saveta zelene gradnje (WGBC) biće održan u Štutgartu, Nemačka, od 18.. juna 2012.. Ovogodišnji Kongres spojen je sa događajem pod imenom Consense , jednim od vodećih evropskih sajmova i konferencija zelene gradnje koji se održava u organizaciji Štutgatskog sajma i uz podršku Saveta za održivu gradnju  ...   svake godine.. Više detalja na.. sajtu Svetskog saveta.. sajtu sajma u Štutgartu.. sajtu DGNB-a.. Pred Kongres, Evropska regionalna mreža (ERN) Svetskog saveta zelene gradnje (WorldGBC) dostavila je svojim članicama Izveštaj koji je Savet zelene gradnje pripremio za svoje članove na srpskom jeziku.. izveštaj ERN-a možete pročitati ovde.. Consense.. DGNB.. Svetski savet zelene gradnje.. WorldGBC..

  Original link path: /kongres-svetskog-saveta-zelene-gradnje-2012/
  Open archive

 • Title: Savet zelene gradnje na Sajmu građevinarstva 2012 u Beogradu « SerbiaGBC
  Descriptive info: Savet zelene gradnje na Sajmu građevinarstva 2012 u Beogradu.. Savet zelene gradnje Srbije i ove godine predstaviće se posetiocima Sajma građevinarstva u Beogradu, i to na samostalnom panelu u okviru konferencijskog programa Sajma.. Iz arhive:.. Savet zelene gradnje na Sajmu građevinarstva.. (2011).. Predstavljanje Saveta obuhvatiće nekoliko odabranih prezentacija koje treba da prikažu međunarodni pokret zelene gradnje, osnovne karakteristike zelenog građevinarstva, proces sertifikacije zgrada, i druge teme iz ove  ...   u Beogradu.. Iskoristite ovu priliku da se upoznate sa osnovama zelene gradnje i sa vodećom domaćom organizacijom iz ove oblasti, članom Svetskog saveta zelene gradnje i organizatorom Konferencije zelene gradnje koja je održana u februaru 2012.. godine u Beogradu.. Savet će se predstaviti na samostalnom panelu, u sredu, 25.. aprila 2012.. godine, od 11 do 13 časova, u Maloj konferencijskoj sali na galeriji hale 4.. Beograd.. predavanje.. sajam.. SEEBBE..

  Original link path: /savet-zelene-gradnje-na-sajmu-gradevinarstva-2012-u-beogradu/
  Open archive

 • Title: Konferencija zelene gradnje – Galerija fotografija « SerbiaGBC
  Descriptive info: Konferencija zelene gradnje Galerija fotografija.. Fotografije sa Konferencije zelene gradnje održane u Beogradu od 23.. godine, u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, u Belexpocentar hali na Novom Beogradu.. Vidi izdvojene fotografije ispod ili preuzmi ceo.. Foto album Sajma i Konferencije zelene gradnje (PDF, 4Mb).. Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić, i Predsednik SrGBC, Marija Golubović, na otvaranju Sajma i Konferencije zelene gradnje u Beogradu, 23.. februar 2012.. godina.. Joseph Tresch (Sauter), Dominika Czerwinska (WorldGBC), Jerry Yudelson (LEED), Marija Golubović (SerbiaGBC).. Džeri Judelson - vodeći predavač na Konferenciji zelene gradnje 2012 u Beogradu.. Džeri Judelson i govornici prvog dana Konferencije zelene gradnje.. Dominika Červinska, predstavnik Svetskog saveta zelene gradnje, govori na Konferenciji zelene gradnje u Beogradu.. Devin Sejlor, Colliers, govori na Konferenciji zelene gradnje.. Dženevin Kvan iz Saveta zelene gradnje SAD govori na Konferenciji zelene gradnje preko video-linka iz sedišta USGBC u Vašingtonu, SAD.. Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije i direktor firme Energo Energy Efficiency Engineering, jednog od osnivača, i promotera Saveta.. Gordana Blagić (Marquise Commerce), Nenad Stamenković (Sika) i Vinsent Briard (Knauf  ...   Beogradu.. Bruno Mesureur, CSTB, predstavio je u Beogradu HQE međunarodni standard zelene gradnje koji je razvijen u Francuskoj.. Terence Beckett, predstavnik BREEAM sistema sertifikacije zelenih zgrada iz Velike Britanije, predstavio je najstariji protokol održive gradnje na Konferenciji zelene gradnje u Beogradu.. Predstavljanje projekata zelene gradnje iz Srbije, popodnevna sesija drugog dana Konferencije zelene gradnje.. Trećeg dana Konferencije zelene gradnje u Beogradu se predstavila italijanska agencija za energiju ENEA sa pet predavača koji su predstavili različite aspekte velikog projekta Evropske unije za održive industrijske zone u oblasti Mediterana - MEID.. 2012.. fotografije.. Sajam zelene gradnje.. Serbia Green Building Expo.. 2 comments to Konferencija zelene gradnje Galerija fotografija.. 10/12/2012.. 17:53.. reply.. Savet zelene gradnje traži volontere za Konferenciju zelene gradnje Saša Mihajlović.. [.. ] Konferencija je prvi put održana u februaru 2012.. godine i na linku ovde pogledaj ko je sve govorio na Konferenciji zelene gradnje, a možeš da vidiš i atmosferu koja je vladala na Konferenciji i Sajmu zelene gradnje na fotografijama na linku ovde.. ].. 06/02/2013.. 10:03.. Savet zelene gradnje traži volontere za Konferenciju zelene gradnje SerbiaGBC..

  Original link path: /konferencija-zelene-gradnje-galerija-fotografija/
  Open archive

 • Title: Prvi sastanak evropskih saveta zelene gradnje u 2012. godini « SerbiaGBC
  Descriptive info: Prvi sastanak evropskih saveta zelene gradnje u 2012.. godini.. Prvi ovogodišnji sastanak.. Mreže nacionalnih saveta zelene gradnje Evrope.. u okviru Evropske regionalne mreže održan je u ponedeljak 19.. marta u Londonu.. Sastanak.. Mreže.. u Londonu i ove godine održan je dan uoči otvaranja sajma i konferencije zelene gradnje Ecobuild (20-22 mart 2012).. See here for English E.. RN meeting London 2012.. Foto: sastanak Evropske regionalne mreže nacionalnih saveta zelene gradnje u Londonu (19.. mart 2012).. ; u prvom planu.. Džejn Henli (Jane Henley).. , izvršni direktor Svetskog saveta zelene gradnje (WGBC), pored nje Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije, pored nje Mladen Vukanac, potpredsednik Saveta zelene gradnje Srbije.. Celodnevni sastanak bio je radnog karaktera a pored diskusije o daljem uspostavljanju organa Mreže (odeljenja za obrazovanje,  ...   Pored nje, ispred Saveta zelene gradnje Srbije, sastanku je ove godine prisustvovao i Mladen Vukanac, potpredsednik Saveta.. Foto: prvi ovogodišnji zvanični sastanak predstavnika Evropske regionalne mreže nacionalnih saveta u okviru Svetskog saveta zelene gradnje u Londonu, 19.. mart 2012.. Regionalna evropska mreža.. nacionalnih saveta zelene gradnje, koja deluje u okviru Svetskog saveta zelene gradnje, predstavila se i na štandu Britanskog saveta zelene gradnje na Ecobuild-u (.. UKGBC.. ).. Pored toga, sajamska prezentacija Mreže podrazumevala je i prezentaciju svih saveta koji deluju unutar nje, pa i Saveta zelene gradnje Srbije.. London 2011: Sastanak Regionalne evropske mreže saveta zelene gradnje u Londonu 2011.. Fotografije i više detalja o prošlogodišnjem sastanku (4.. mart 2011.. ) pogledajte ovde.. ERN London 2011.. EcoBuild.. ERN.. Europe Regional Network.. London.. Serbia Green Building Council..

  Original link path: /prvi-sastanak-saveta-zelene-gradnje-u-2012-godini/
  Open archive

 • Title: Odlazak jednog od osnivača Saveta zelene gradnje Srbije « SerbiaGBC
  Descriptive info: Odlazak jednog od osnivača Saveta zelene gradnje Srbije.. Milan Zukanović, vlasnik poznatog građevinskog preduzeća Koling AD, tragično je stradao u nedelju, 25.. marta 2012.. G.. Zukanović bio je jedan od prvih privrednika u Srbiji koji su prepoznali potencijal zelene gradnje i značaj udruživanja preduzeća i organizacija u cilju edukacije i promocije održivog  ...   podržalo je osnivanje Saveta zelene gradnje Srbije i značajno je doprinelo primanju našeg udruženja u međunarodnu organizaciju Svetskog saveta zelene gradnje.. Pored toga, predstavnici Koling AD bili su jedni od najaktivnijih članova volontera u inicijalnom procesu uspostavljanja organizacione i tehničke infrastrukture Saveta.. Saučešće za porodicu i prijatelje,.. članovi Saveta zelene gradnje Srbije.. Koling..

  Original link path: /odlazak-jednog-od-osnivaca-saveta-zelene-gradnje-srbije/
  Open archive

 • Title: SrGBC u poseti srpske privredne delegacije Velikoj Britaniji « SerbiaGBC
  Descriptive info: SrGBC u poseti srpske privredne delegacije Velikoj Britaniji.. Savet zelene gradnje Srbije uzeo je učešće u poseti srpske privredne delegacije Velikoj Britaniji u oblasti energetske efikasnosti i “zelenih” tehnologija od 19.. do 23.. Pogledajte fotografije i utiske sa puta.. See here for the English version.. Foto: maketa Londona.. u Centru za građevinarstvo u Londonu (.. The Building Centre.. ) za vreme prijema u organizaciji UK Trade Investment povodom Ecobuild sajma, 19.. Poseta je organizovana u saradnji Britanske agencije za promociju trgovine i investicija “.. UK Trade Investment.. “ u okviru Britanske Ambasade u Beogradu i njenih srpskih partnera, Agencije za energetsku efikasnost (AEE/SEEA) i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).. Tokom petodnevne posete delegacija je obišla sajam Ecobuild u Londonu i regionalni sajam Growing Green 2012 u oblasti West Midlands kod Birmingema.. Foto: postrojenje bolnice u oblasti West Midlands.. srpska privredna delegacija u Velikoj Britaniji obilazila je i postrojenja za proizvodnju energije kao i proizvodne i montažne hale preduzeća iz različitih oblasti građevinarstva i energetske efikasnosti (mašinske instalacije, stolarija, montaža, itd).. Na ova dva događaja predstavnici kompanija i organizacija iz Srbije imali su priliku da učestvuju u b2b događajima (business to business), da čuju zanimljive prezentacije, da vide postrojenja i proizvodne fabrike u oblasti Birmingema, kao i da se upoznaju sa primerima novih javnih zgrada (kulturnog centra, koledža, itd).. Predstavnik Saveta zelene gradnje Srbije u okviru srpske privredne delegacije u Velikoj Britaniji bio je Menadžer za marketing i komunikaciju Mladen Bogićević.. Ecobuild.. Zahvaljujući.. UKTI.. -ju pri Britanskoj ambasadi u Beogradu, Savet zelene gradnje Srbije je u Londonu imao predstavnika i u okiru srpske privredne delegacije, pored samostalne delegacije Saveta koja je učestvovala u Londonu na sastanku Evropske mreže saveta zelene gradnje, koju su činili predsednica Marija Golubović i potpredsednik Mladen Vukanac (.. više o delegaciji Saveta pogledajte ovde.. Foto: predvorje sajma Ecobuild.. - atrijumski prostor između dve paralelne hale Excel centra u Londonu.. Tako su tri predstavnika Saveta zelene gradnje Srbije na samom Ecobuildu imala prilike da se sretnu sa kolegama iz Svetskog saveta ali drugih nacionalnih saveta zelene gradnje na štandu Saveta zelene gradnje Velike Britanije (.. Foto: Ecobuild konferencija.. održava se paralelno sa sajmom u nekoliko odvojenih hala različitog kapaciteta.. Pored toga, predstavnici Saveta razgovarali su i  ...   događaju u oblasti West Midlend kod Birmingema.. Pored same izložbe biznisa i institucija, srpska delegacija imala je priliku za direktne sastanke sa privrednicima i predstavnicima iz ove oblasti, poznate po dugoj industrijskoj tradiciji i visokom stepenu razvijenosti malih i srednjih porodičnih preduzeća od kojih je veliki broj proširio svoju delatnost u međunarodne okvire.. Foto: Growing Green 2012.. konferencijski deo na kom su predstavljeni proizvođači i projekti iz okoline Birmingema.. Iz ugla Saveta zelene gradnje Srbije, ključnu tačku posete srpske delegacije ovoj oblasti predstavljala je poseta.. CoRE centru.. namenjenom za obuku i obrazovanje inženjera i radne snage za održivu rekonstrukciju postojećih objekata (zgrada sertifikovana po BREEAM standardu Excellent).. Foto: krov CoRE centra.. za rekonstrukciju u Stouku, sa instaliranim solarnim PV panelima i hladnim krovom sa posipom od građevinskog šuta (zemlja, šljunak, opeka).. Pored toga, bilo je prilike i da se razgovara o modelima finansiranja energetske efikasnosti objekata i projekata održive gradnje, o potencijalima prenosa tehnologija prerade otpada u cilju proizvodnje održivih elemenata za građevinsku industriju i industriju opremanja i nameštaja, ali i o mogućnostima uvoza pojedinih sistema, tehnologija i aplikacija za zelene zgrade koji još nisu, ili nisu u dovoljnoj meri, zastupljeni na srpskom tržištu.. Foto: obrazovni alat u CoRE centru.. - maketa kuće sa mobilnim elementima i mini-sistemima za proizvodnju tople vode i energije, sa direktom vezom sa računarom za praćenje primera uticaja različitih faktora na energetsku efikasnost objekta.. Srpska privredna delegacija u Velikoj Britaniji, 19-23.. mart 2012:.. Zlatan Milošević, direktor trgovinskog odeljenja u Britanskoj ambasadi u Beogradu, vođa puta.. Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost R.. Srbije.. Aleksandar Nedeljković, SIEPA.. Dejan Kovač, direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada.. Dobrica Milovanović, Član gradskog veća Grada Kragujevca zadužen za energetiku i međunarodnu saradnju.. Dragan Urošević, energetski menadžer Victoria Group.. Vladimir Lovrić, direktor Arhisolar-a i predsednik Arhitektonske sekcije ULUPUDS-a.. Mladen Bogićević, Menadžer za marketing i komunikaciju Saveta zelene gradnje Srbije.. Dragan Marinković, direktor Centra za održivi razvoj Železnica Srbije.. Aleksandar Radičević, tehnički direktor JKP Gradska toplana Kruševac.. Marko Ivić, direktor M Enterijer.. Grupa koja se pridružila delegaciji u West Midlands-u:.. Nebojša Milićević, Bizconnect7, vođa puta.. Miloš Arsenijević, Projektomontaža.. Vladimir Popović, Enel PS.. Dejan Slepčević, Sidek Inženjering.. Nenad Pavlović, SEEC.. Sanja Petrović, Energoprojekt Entel.. Dragan Stanković, EZO Grupa.. BREEAM.. Mladen Bogićević..

  Original link path: /srgbc-u-poseti-srpske-privredne-delegacije-velikoj-britaniji/
  Open archive

 • Title: Vesti « SerbiaGBC
  Descriptive info: Komesar EU: Zelene zgrade su ključ smanjenja emisije ugljenika i povećanja efikasnosti potrošnje energije.. 20.. 09.. Janez Potočnik, Komesar EU za životnu sredinu, povodom Svetske nedelje zelene gradnje govoriće danas u Briselu o zgradama u Evropi i njihovom potencijalu da omoguće tzv.. trostruki princip (triple bottom line): ljudi, profit i planeta (people, profit, planet).. Izložba zelenih zgrada u Republici Srbiji „Zelena gradnja ovde i sada“.. O zelenim zgradama sve češće se priča i kod nas, ali nažalost, najčešće se tu i završava ‐ samo na priči.. Kao dokaz da nije uvek tako, pokazuje izložba „Zelena gradnja ‐ ovde i sada“ Saveta zelene gradnje Srbije povodom Svetske nedelje zelene gradnje koja će predstaviti istinski zelene zgrade u našoj zemlji.. Predavanje: Osvetljenje u zelenoj gradnji, 21.. oktobar 2011.. Osvetljenje u građevinarstvu dugo je bila relativno zapostavljena tema i decenijama se malo toga menjalo.. Danas, nove tehnologije i standardi zelene gradnje daju osvetljenju mesto koje zaslužuje.. Savet zelene gradnje Srbije u organizaciji prvog srpskog Sajma i Konferencije zelene gradnje.. 30.. 08.. Serbia Green Building Expo je međunarodna izložba i konferencija posvećena održivoj gradnji.. Prvi srpski Sajam i  ...   zelenim zgradama, građevinskom sektoru i klimatskim promenama.. Povodom Svetske nedelje zelene gradnje Svetski savet zelene gradnje (WorldGBC) sumirao je osnovne statističke podatke koje govore o vezi između građevinske industrije, klimatskih promena i zelene gradnje.. Započinje rad Tehničkog komiteta Saveta zelene gradnje Srbije.. Savet zelene gradnje Srbije počinje sa formiranjem Tehničkog komiteta koji je osnovan sa zadatkom da razvija protokole održivosti, garantujući istovremeno transparentnost u procesu prihvatanja i stvaranja različitih sistema i tokom njihovog razvoja.. Predavanje o kvalitetu vazduha u zgradama (26.. jul, 2011.. ).. Novo predavanje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije održaće se pod nazivom ”Kvalitet vazduha u prostoriji, njegov jonski sastav i uticaj na ugodnost i zdravlje čoveka”.. Kurs iz ponude Saveta zelene gradnje odobren od strane USGBC-a.. 14.. Kurs LEED sertifikacija u fazi izvođenja objekata koji je Savet zelene gradnje Srbije predstavio u maju, odobren je od strane USGBC-a (Savet zelene gradnje SAD) kao zvaničan edukativni kurs te organizacije.. Lista zelenih zgrada u Srbiji na sajtu Saveta zelene gradnje.. Savet zelene gradnje Srbije na svom sajtu objavio je listu zelenih projekata koji su trenutno u različitim fazama realizacije na teritoriji Republike Srbije..

  Original link path: /category/vesti-iz-oblasti-zelene-gradnje-aktivnosti-saveta-zelene-gradnje-srbije-srgbc/page/7/
  Open archive

 • Title: Obaveštenje « SerbiaGBC
  Descriptive info: Obaveštenje.. Zbog predstojećih Božićnih i novogodišnjih praznika kancelarija Serbia green building council-a, u ulici Vojvode Stepe 318, neće raditi u periodu od 25.. decembra do 3.. januara..

  Original link path: /obavestenje/
  Open archive

 • Archived pages: 895