www.archive-org-2013.com » ORG » S » S-EAU-S

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 20 . Archive date: 2013-05.

 • Title: Home
  Descriptive info: .. S-EAU-S Sahel.. Home.. Agenda.. Over S-EAU-S Sahel.. Contact.. Projecten.. Home.. Drinkwater voor een school in Laouèye, Niger.. “.. Dankzij dit project verbeterde de school- en leer-omgeving van de scholieren, kunnen meer meisjes naar school omdat ze verlost zijn van de plicht mee water te halen en kunnen de vrouwen uit het dorp meer tijd investeren in andere activiteiten.. ”.. Abdoulaye Souna Souley (S-EAU-S Sahel).. In 2011 realiseerde S-EAU-S Sahel samen met een Nigereese partner '.. Groupement Féminin de Laouèye'.. en met de financiële steun van de stad Gent een project dat de drinkwatervoorziening en de sanitaire infrastructuur van de locale school verbeterde.. De lagere school noch het dorp zijn aangesloten op een waterleiding en de dichtstbijzijnde waterput bevindt zich op 2 km afstand.. Via dit project werd de lagere school van Laouèye van drinkwater en hygiënische latrines voorzien.. Bovendien creëerden we ook een bron van inkomsten voor de vrouwen van het dorp.. Om het water naar de school te krijgen werd gekozen voor ezelskarren.. Dit transportsysteem verlicht de taak van het water halen en geeft de mogelijkheid aan de vrouwen om extra inkomsten te verwerven door het transport van andere goederen.. De watervoorziening wordt als een taak voor vrouwen beschouwd.. Vrouwen spenderen veel tijd en inspanning bij het aanvoeren  ...   kunnen meer meisjes naar school omdat ze verlost zijn van de plicht mee water te halen en kunnen de dorpsvrouwen meer tijd investeren in andere activiteiten.. ".. Er werden ook nieuwe latrines voor de school gebouwd.. Niger.. Ligt ten zuiden van de Sahara en grenst in het noorden aan Algerije en Libië.. Het grootste deel van de 1.. 267.. 000 km.. 2.. oppervlakte wordt ingenomen door de Sahel.. De bevolking van Niger is geconcentreerd in het zuid-westen van het land, rond de vallei van de Niger (rivier).. Niger heeft al jaren de laagste Human Development Index ter wereld (2009: 182/182).. Ook in WPI (Water Poverty Index) staat Niger bovenaan gerangschikt.. De WPI houdt rekening met vijf parameters: beschikbaarheid, capaciteit, toegang, gebruik en milieu.. Op het platteland is er een schrijnend en fundamenteel gebrek aan toegang tot veilig water.. In de steden heeft 80% van de bevolking toegang tot water, 43% tot sanitair; op het platteland heeft slechts 36% toegang tot veilig water en slechts 12% tot sanitair.. Laouèye.. , een dorp van ca.. 1500 inwoners op 20 km van de hoofdstad Niamey, vormt hierop geen uitzondering.. foto: Laouèye en omgeving (S-EAU-S Sahel).. Er werden ook nieuw latrines voor de school gebouwd.. Deze website is duurzaam gehost -.. website by.. Koen..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Home
  Original link path: /index.php
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Agenda
  Descriptive info: Activiteiten.. Activiteiten van S-EAU-S Sahel of activiteiten in samenwerking met anderen:.. 7 maart 2012 - Gents Ecologisch Centrum.. 5 mei 2012 - Saheldag in Brussel.. 2012 - Vormingscursus, Solidair met je land van herkomst..

  Original link path: /index.php/activiteiten
  Open archive

 • Title: Over S-EAU-S Sahel
  Descriptive info: S-EAU-S Sahel is een Belgische organisatie die actief is rond het thema water in de Sahel.. Het woord Sahel komt uit het Arabische ساحل,.. sahil.. en betekent 'kust' of.. grens.. , waarmee de.. kust.. van de woestijn bedoeld wordt.. De West-Afrikaanse Sahel regio strekt zich onder meer uit over de landen Niger, Burkina Faso, Mali, Senegal en Mauritanië.. Veel Sahellanden behoren tot de armste ter wereld.. De Sahel is een overgangsstreek die vrij droog is en waar verwoestijning van het oorspronkelijke savannelandschap het belangrijkste milieuprobleem is.. We ontwikkelen projecten in de Westelijke Sahellanden en doen aan sensibilisering in België.. We leggen  ...   leefbaarheid op lange termijn van het project.. Daarnaast benadrukken we de noodzaak van de betrokkenheid van de Afrikaanse diaspora in België bij de sensibilisering van het publiek en bij het uitwerken van de projecten in de Sahellanden.. Onze.. visie.. is een wereld waar iedereen op een solidaire en duurzame manier toegang heeft tot veilig drinkwater, goede hygiëne en sanitatie.. missie.. is het verbeteren van het leven van de armste gemeenschappen in de Sahel door toegang te verschaffen tot veilig water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en tevens de Belgische bevolking te sensibiliseren over de problematiek van water in de Sahel.. onze partners..

  Original link path: /index.php/over-s-eau-s-sahel
  Open archive

 • Title: Contact
  Descriptive info: S-EAU-S Sahel vzw.. adres:.. Voormuide 32 bus 203.. B-9000 Gent.. gsm: 0485551909.. mail: info@s-eau-s.. org.. Je kan ons ook contacteren via dit formulier.. Gelieve.. alle velden met *.. in te vullen.. Uw naam.. Uw email.. Telefoonnummer.. Uw bericht.. Verzenden.. powered by fox contact..

  Original link path: /index.php/contact
  Open archive

 • Title: Projecten
  Original link path: /index.php/projecten
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Projecten
  Original link path: /index.php/projecten?tmpl=component&print=1&layout=default&page=
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: s-eau-s.org
  Descriptive info: Email this link to a friend.. Close Window.. Email to.. Sender.. Your Email.. Subject.. Send.. Cancel..

  Original link path: /index.php/component/mailto/?tmpl=component&template=themza_j16_02&link=664cc12311dcd36407dd2911b1f1d836b2ab05fe
  Open archive

 • Title: 7 maart 2012 - Gents Ecologisch Centrum
  Original link path: /index.php/activiteiten/2-7-maart-2012
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: 5 mei 2012 - Saheldag in Brussel
  Descriptive info: Het 4de pijlersteunpunt organiseert op zaterdag 5 mei een ontmoetingsdag voor iedereen die een ontwikkelingsproject ondersteunt in de Sahelregio.. De Saheldag wordt een moment om elkaar te ontmoeten en om uit te wisselen.. Na een kort welkomwoordje door het steunpunt belichten we het thema van Voedselzekerheid.. Jo Daelemans (Broederlijk Delen) brengt zijn visie op het thema.. Na de presentatie kan je vragen stellen en in discussie gaan.. De voormiddag wordt afgesloten met een kennismakingsronde.. In de namiddag is er een Sahelcafé waarbij tien thema’s voorgesteld worden en je de kans krijgt om nog een ander thema aan te brengen..  ...   vanuit jullie eigen ervaringen en ideeën.. De conclusies van het werk in kleine groepjes worden vervolgens kort teruggekoppeld naar de ganse groep.. We sluiten de dag af met een slotwoord en een drankje.. Inschrijven is gratis maar verplicht vóór 29 april via het inschrijvingsformulier op de website:.. www.. 4depijler.. be/saheldag.. PROGRAMMA.. 9u30 Onthaal met koffie.. 10u00 Verwelkoming door het 4de pijlersteunpunt.. 10u15 Voedselzekerheid in de Sahel met Jo Daelemans (Broederlijk Delen).. 12u00 Speeddating met alle deelnemers.. 13u00 Broodjeslunch.. 13u45 Sahelcafé met keuze uit volgende thema’s:.. klimaatsverandering, voedselzekerheid, schoolwerking, gezondheidszorg, noodhulp, straatkinderen, jongeren, landbouw, veeteelt en alfabetisering.. Slotwoordje met een drankje..

  Original link path: /index.php/activiteiten/5-5-mei-2012-saheldag-in-brussel
  Open archive

 • Title: 2012 - Vormingscursus, Solidair met je land van herkomst
  Original link path: /index.php/activiteiten/6-2012-vormingscursus-solidair-met-je-land-van-herkomst
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Archived pages: 20