www.archive-org-2013.com » ORG » N » NACHTMERRIES

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 26 . Archive date: 2013-03.

 • Title: Nachtmerries
  Descriptive info: .. Sorry, uw browser ondersteunt geen iframes.. Contact.. Vraag en Antwoord.. Over de makers.. Sponsors.. www.. insomnie.. nl.. allesoverdromen.. n.. l.. slaapproblemen.. org..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: Home.. // Contact.. Als je vragen hebt kun je ons altijd mailen.. Vergeet alleen niet om eerst bij de.. veelgestelde vragen.. te kijken.. Al je vragen die nog niet beantwoord zijn, kun je sturen naar:.. info@nachtmerries..

  Original link path: /contact.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: // Vraag en antwoord.. Vraag en antwoord.. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.. Vraag.. : Ik heb geen last van nachtmerries, maar wel van.. pavor nocturnus / nachtterreur.. Is hier iets aan te doen?.. Antwoord:.. Helaas is pavor nocturnus moeilijk te verhelpen.. De aandoening  ...   het ouder worden.. Soms blijft de aandoening bestaan.. Als je veel last hebt van deze nachtelijke angstaanvallen is het wellicht verstandig om eens contact op te nemen met.. http://slaapkliniek.. slz.. nl/.. of.. http://www.. hsr.. nl/nl.. Heb je een andere vraag, neem dan contact op via.. org..

  Original link path: /vraag.en.antwoord.html
  Open archive
 •  

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: // Over de makers.. Op het internet is redelijk veel informatie over nachtmerries te vinden.. Helaas is deze informatie vaak onvolledig of soms simpelweg onjuist.. Deze website is opgezet om mensen kwalitatief hoogwaardige informatie over nachtmerries te bieden.. De website is gemaakt door:.. Drs.. Jaap Lancee.. Jaap Lancee (.. jaaplancee.. com.. ) is verbonden aan de Universiteit Utrecht waar hij onderzoek doet naar nachtmerries en insomnie.. Hij is afgestudeerd in de  ...   het onderhouden van verschillende websites, is hij bezig met het testen van werkboeken voor het verhelpen van nachtmerries en insomnie.. Dr.. Victor I.. Spoormaker.. Victor Spoormaker is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht en het Max Planck Insitute of Psychiatry te Munchen, waar hij zich bezig houdt met nachtmerries en andere slaapstoornissen.. Hij is schrijver van twee populair-wetenschappelijke boeken over dromen.. Slapen en dromen zijn twee van zijn meest favoriete hobby's..

  Original link path: /over.de.makers.html
  Open archive

 • Title:
  Descriptive info: Home.. // Sponsors.. Deze website is financieel mogelijk gemaakt door:.. Fonds Psychische Gezondheid te Utre.. cht.. Het Fonds Psychische Gezondheid zet zich in voor mensen met psychische problemen.. Het Fonds geeft brochures uit over slaapstoornissen, angststoornissen, depressie, PTSS, eetstoornissen, borderline, schizofrenie, ADHD of burnout.. Verder houdt het Fonds voorlichtingscampagnes en geeft geld aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en projecten  ...   Universiteit Utrecht.. De Universiteit Utrecht is een groot en veelzijdig kenniscentrum dat onderwijs en onderzoek van internationale kwaliteit wil leveren.. Zij stelt zichzelf daarbij de volgende taken:.. Het academisch vormen van jonge mensen.. Het opleiden van nieuwe generaties onderzoekers.. Het opleiden van academici die kennis combineren met professionele vaardigheden.. Het doen van grensverleggend onderzoek.. Het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken..

  Original link path: /sponsors.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: Nachtmerries.. Nachtmerries zijn angstaanjagende dromen waaruit de dromer doorgaans wakker schrikt.. Deze website gaat over nachtmerries en alles wat met nachtmerries te maken heeft.. Deze site is voor:.. Mensen die meer willen weten over nachtmerries.. Mensen die last hebben van nachtmerries.. Mensen die op zoek zijn naar een behandeling voor nachtmerries.. Als naslagwerk.. Naast alles over.. nachtmerries.. is er op deze site een.. nachtmerrietest.. en  ...   de slaap (en meer specifiek vaak tijdens het dromen).. Betere kennis van slaap zorgt ervoor dat je ook je nachtmerries beter kunt begrijpen.. Door de makers van deze website is een boek (voor cliënt en therapeut) geschreven voor de behandeling van nachtmerries.. Klik.. hier.. voor meer informatie.. Als je geen menubalk ziet aan de linkerkant, klik dan hier.. Boek over behandeling.. van nachtmerries.. KLIK HIER!..

  Original link path: /home.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: //.. Slaap.. Slaapproblemen.. // Pavor Nocturnus.. Pavor Nocturnus / Nacht terreur.. Word je schreeuwend wakker in de nacht en weet je niet waar je bent of wat er gebeurd is, dan heb je kans dat je last hebt van pavor noturnus (slaap terreur).. Dit zijn een soort nachtelijke paniekaanvallen, waarbij er weinig of geen beelden zijn, laat staan een verhaallijn, maar eerder alleen een  ...   enkele minuten voordat de persoon weet waar hij of zij is (en deze tijd wordt nogal eens schreeuwend of wild bewegend doorgebracht).. Vaak kan de persoon zich er ook niets van herinneren.. Deze aanvallen treden op tijdens de slaapstadia 3 en 4.. Deze stoornis is moeilijk te verhelpen en heeft een neurologische (fysieke) basis.. Deze stoornis wordt zeer vaak met nachtmerries verward.. Terug naar.. slaapproblemen..

  Original link path: /slaapproblemen.pavor.nocturnus.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: // Nachtmerries.. Nachtmerries.. Nachtmerries zijn extreem angstige dromen met erg negatieve emoties waaruit de dromer meestal wakker schrikt.. Bijna altijd heeft de dromer na de nachtmerrie een goede herinnering aan wat die net gedroomd heeft.. De nachtmerries kunnen variëren van een achtervolging, vallen, verdrinken, anderen zien overlijden, herhalen van een vervelende gebeurtenis tot eigenlijk alles  ...   het snel duidelijk dat het maar een droom was.. Door hun nachtmerries slapen mensen slecht en zijn vaak moe de volgende dag.. Naast deze al heel vervelende aspecten kunnen nachtmerries ervoor zorgen dat mensen niet meer durven te slapen of door te slapen.. Als gevolg hiervan kunnen mensen door hun nachtmerries.. Insomnie.. ontwikkelen.. Lees verder..

  Original link path: /nachtmerries.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: // Nachtmerrie-test.. Nachtmerrie-test.. Als je wilt weten of je ook last hebt van nachtmerries, dan kun je hier een test doen.. Deze test is anoniem en volledig vrijblijvend.. Als je de test wilt doen, klik dan..

  Original link path: /nachtmerrietest.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: // Slaap.. Slapen doen Nederlanders gemiddeld zo n zeven uur en een kwartier per nacht, alhoewel mensen nogal kunnen verschillen in de hoeveelheid slaap.. Waar de een zes uur slaapt, slaapt de ander negen tot tien uur.. Gemiddeld genomen slapen we tussen de zeven en acht uur per etmaal: ongeveer een derde van ons hele leven.. Het eerste gedeelte van de slaap (eerste vier uur) bevat de belangrijke, herstellende diepe slaap, daarom wordt dit gedeelte ook wel de kernslaap genoemd.. Het kerngedeelte van de slaap lijkt een noodzakelijk gedeelte te zijn als we dit missen functioneren we minder goed en voelen we ons slechter.. De rest van de  ...   nog gewoon goed voelen.. Het wordt ook wel eens luxe slaap genoemd : alles wat iemand meer slaapt is mooi meegenomen en maakt hem of haar uitgeruster wakker.. Op lange termijn is deze luxe slaap meer van belang.. Als je weken lang slechts vijf uur per nacht slaapt, word je steeds vermoeider.. Maar het is erg belangrijk om te onthouden dat elke nacht acht uur slaap.. absoluut niet.. nodig is.. Sowieso is de slaapbehoefde individueel zeer verschillend, en daarbij is dus alleen de kernslaap echt noodzakelijk, en die haal je sowieso wel.. Als je meer wilt weten over slaap en de verschillende hersenfuncties die hierbij horen, kijk dan op:..

  Original link path: /slaap.html
  Open archive

 • Title: Nachtmerries.org
  Descriptive info: Slaap.. // Dromen.. Dromen.. Het lijkt alsof mensen die slapen uit staan.. De ogen zijn dicht en het lichaam beweegt niet.. Maar we staan niet uit, integendeel: onze hersenen zijn namelijk afhankelijk van hoe diep de slaap is zeer actief of juist minder actief.. Tijdens het slapen doorloop je verschillende slaapstadia.. Eén hiervan is de droomslaap.. Een droom is een film van je eigen gedachten.. Tijdens REM slaap is je brein een hyperactieve video-projector.. Doordat specifieke hersengebieden actief zijn en  ...   uit de buitenwereld.. waarneemt.. wordt informatie van uit de hersenen voor je ogen geprojecteerd alsof het van buiten komt.. Een droom is dus een hallucinatie.. Zoals iemand met schizofrenie overdag stemmen kan horen of imaginaire personen kan zien, is ieder mens iedere nacht pakweg anderhalf tot twee uur aan het hallucineren.. Het enige verschil: 's nachts kan het, en overdag verstoort het.. Als je meer wilt weten over dromen of wat REM slaap nou eigenlijk betekent, kijk dan op.. nl..

  Original link path: /dromen.html
  Open archive •  


  Archived pages: 26