www.archive-org-2013.com » ORG » M » MADAGASZKAR

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 6 . Archive date: 2013-10.

 • Title: Humanitárius misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: .. Főoldal.. Kik vagyunk.. Projekt.. Partnerek.. Hírek.. Kapcsolat.. Üdvözöljük oldalunkon.. A Humanitárius Misszió Madagaszkáron (HuMiMa) magyar önkéntesek Madagaszkáron végzett jószolgálati tevékenységére épített közösségi kezdeményezés.. Civil összefogásban, újszerű együttműködési formációban, magyar civil szervezetek transzferálják tudásukat, tapasztalataikat, valamint a bevált jó gyakorlatokat az oktatás és az egészségügy területén.. Madagaszkárra szervezett magyar missziók körében a Humanitárius Misszió Madagaszkáron (HuMiMa) újszerűségét a misszió vegyes profilja adja:.. egyszerre orvosi és oktatási jószolgálat.. Meggyőződésünk, hogy az oktatás a madagaszkári  ...   szakképzést előkészítő általános iskolai oktatás színvonalának növelésével helyben biztosítható a szigetre lassan szivárgó ipari és mezőgazdasági beruházások által teremtett munkahelyeket betölteni képes munkaerő állomány.. Tapasztalatból tudjuk, hogy az egészségügyi területen a tapasztalatcsere kétirányú folyamat.. A lakosság körében egyre nagyobb mértékben megjelenő civilizációs betegségek gyógykezelésében jártas önkéntesi magyar orvosok,.. és a trópusi betegségek kezelésében tapasztalt madagaszkári doktorok tudása kölcsönös fejlődési lehetőséget rejt mindkét fél számára.. A Reflektorfényben.. Design.. 2012 |.. ALOALO IT TECHNOLOGY KFT..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Humanitárus misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: Elérhetőség.. Magyarország.. Madagaszkári Köztársaság Konzuli Képviselete.. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt.. 60,.. 1.. emelet, szóba sz.. 136.. Telefon: +36 20 4326 561.. email: info@madagaszkar.. hu.. Madagaszkár.. Ny Antsika Association.. lot 503-J-445.. Ambalavato-Sud, Antsirabe-I.. Madagascar.. Telefon: +261 3438 99027, +261 3241 92700.. email : lalaina.. bakolinirina@gmail.. com.. Kapcsolatfelvételi ürlap.. Üzenet:.. Törlés.. Küldés..

  Original link path: /index-5.html
  Open archive

 • Title: Humanitárius misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: Kik vagyunk?.. Randrianasolo Daniella - nemzetközi projekt koordinátor.. A mérnök végzettségű ifjú hölgy 2010 óta foglalkozik Madagaszkárral, a budapesti Madagaszkári Konzulátus önkénteseként foglalkozik tanácsadással illetve végzi titkári tevékenységét a külképviseleten.. Többször járt már a szigetországban, és az ott látottak alapján döntött úgy, hogy munkájával segíti az ott élőket.. Részt vett a 2010-ben lezajlott első magyar humanitárius misszió szervezésében, valamint a második magyar misszió előkészületeiben és lebonyolításában is aktívan szerepet vállal.. Bővebben..  ...   nélkül végzett segítségre az egészségügy és az oktatás területén.. E két fő területre koncentrálva indul útjára 2013-ben a madagaszkári misszió elkötelezett.. orvosok.. ,.. tanítók.. oktatók.. jószolgálati tevékenységével.. Az önkéntesség lehetősége mindenki előtt nyitva áll, aki szolidaritás-elvű, mások javára önzetlenül tenni képes, és megfelel az alapvető elvárásoknak:.. cselekvőképesség,.. bűntetlenség,.. francia és/vagy angol nyelvtudás,.. szakmai tapasztalat,.. megfelelő végzettség (orvos, egészségügyi szakember, pedagógus, oktató, tréner, képző),.. költség hozzájárulás vállalása,.. pszichológiai és egészségügyi vizsgálaton megfelelés,.. motiváció..

  Original link path: /index-1.html
  Open archive

 • Title: Humanitárius misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: Projektek.. Madagaszkári misszió 2010.. Az első magyar humanitárius misszió Madagaszkár felségterületére 2010.. november 9-én indult és 2010.. december 8-án ért végett.. A misszió orvosi és oktatási tevékenységekre összpontosított a szigetország fővárosától százötven kilométerre fekvő, a fennsíkon található harmadik legnagyobb városában, Antsirabében és annak vonzáskörzetében.. A misszió-tevékenységek során szoros kapcsolat alakult ki madagaszkári orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal, oktatókkal és tanítókkal.. A misszió hat magyar önkéntes bevonásával valósult meg: három orvos, egy oktató és két tolmács részvételével.. Az egyhónapos önkéntes misszió alatt közvetlen információt szereztünk a szigetországi gyerekek iskolai körülményeiről, és az oktatás legalapvetőbb szükségleteinek hiányáról.. Az iskolában nincs áram, az osztály létszám 45-70 fő, egy-egy iskolapadban 4-5 gyerek ül.. Minden padba egy tankönyv jut.. Egy tanévre a gyerekek egy darab füzetet és egy darab tollat kapnak; utánpótlás az iskolától nincs, a gyerekek szülei anyagi körülményei megrázóak (napi 1-2 dollárnak megfelelő összegből tartják el az átlagosan 10-14 gyereket felölelő családjukat).. Az orvosok átlagosan napi nyolcvan-száz beteget vizsgáltak meg, láttak el.. A fehér orvosok híre hamar elterjedt, mert ugyan az orvosi ellátás ingyenes Madagaszkáron, azonban a gyógyszerekért  ...   malária teszt egyszerűsége szinte ámulatba ejtette orvosainkat, a szociális munkások kiterjedt hálózata példaértékű és követendő mintaként szolgálhat.. A reprezentatív mértékben megjelenő betegségek (epilepszia, vízfejűség) kialakulási okainak feltárása kutatási lehetőséget kínál a kutatóorvosok számára.. A misszió mindenapjairól a missziótagok naplót vezettek.. 2.. Madagaszkári misszió 2014.. 2014-ben újra indul a Humanitárius Misszió Madagaszkáron, ahol nagy szükség van az önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzett segítségre az.. egészségügy.. és az.. oktatás.. területén.. E két fő területre koncentrálva indul útjára az egyhónapos madagaszkári misszió elkötelezett.. A misszió helyszíne.. Toamasina.. városa és vonzáskörzete.. A város Madagaszkár kéleti részén az Indián-Océán partján található.. A szigetország második legnagyobb települése, valamint az ország első legfontosabb kikötőjével rendelkezik.. Toamasina kedvelt turista célpont, a kikapcsolódni vágyók a száraz klímának köszönhetően az év 8 hónapjában kereshetik fel a gyönyörű tengerpartjáról és a híres települést.. A misszió tagjai tehát az.. területén tapasztalatot szerzett szakemberek vesznek részt, akik tapasztalatcserén alapuló munkát végeznek a madagaszkári kollégákkal.. Az önkéntesség lehetősége mindenki előtt nyitva áll, aki szolidaritás-elvű, mások javára önzetlenül tenni képes, és megfelel az alapvető elvárásoknak.. Bövebben: Önkéntesek jelentkezési lapja..

  Original link path: /index-2.html
  Open archive

 • Title: Humanitárius misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: Partnereink.. Madagaszkári Köztársaság Konzulátusa.. www.. madagaszkar.. hu.. "Ny Antsika" Association - Madagaszkár.. nyantsika-madagascar.. com.. ALOALO IT Technology Kft.. - Magyarország.. aloalo-kft.. Hetednapi Adventista Egyház - Madagaszkár.. logo.. download..

  Original link path: /index-3.html
  Open archive

 • Title: Humanitárius misszió Madagaszkáron
  Descriptive info: hamarosan.. Bövebben.. Aktuálitások.. Cim.. hamarosan..

  Original link path: /index-4.html
  Open archive

 • Archived pages: 6