www.archive-org-2013.com » ORG » J » JAGAREXAMEN

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 12 . Archive date: 2013-12.

 • Title: Jägarexamen
  Descriptive info: .. Startsida.. Så här går det till.. Material.. Skjutbanor.. Kontakt.. Länkar.. Vem behöver jägarexamen.. Varför jagar vi.. Vem jagar.. Testa dina kunskaper.. Din väg till jägarexamen.. Din väg till jägarexamen.. Jägarnas Riksförbund informerar om hur och med vilket lämpligt material du kan ta din jägarexamen.. Att läsa till jägarexamen är ett steg på vägen till att bli jägare.. För att ta din jägarexamen måste du genomgå teoretiska såväl som praktiska prov.. Här kan du läsa mer om Jägarnas Riksförbund.. Jägarexamen.. Tel.. 08-550 107 81.. Fax.. E-post.. Adress:.. Saltsjögatan 15.. ,.. 151 71.. Södertälje..

  Original link path: /startsida/
  Open archive

 • Title: Så här går det till
  Descriptive info: Jägarexamen är ett kvitto på att man självständigt får träna på att bli en bättre jägare.. Jakt är som allt annat; man blir aldrig fullärd och som det brukar vara med praktiska färdigheter lär man sig bäst genom att jaga tillsammans med erfarna jägare.. Jägarexamen är också ett krav för att få inneha jaktvapen.. De övergripande målen; det som en ny jägare ska kunna, är fastställda av Naturvårdsverket.. Har man läst och förstår den här boken ska  ...   en praktisk del.. Det teoretiska provet består av 70 flervalsfrågor där man kryssar.. i rätt svar.. Minst 60 frågor ska besvaras rätt.. Praktiska prov - jägarexamen.. Den praktiska delen består av ett antal delprov:.. Hagelvapen: Säker vapenhantering, avståndsbedömning, lerduveskytte.. och skjutning mot markmål.. Kulvapen: Säker vapenhantering och precisionsskjutning (fyra.. skott inom en tolv centimeters cirkel på 80 meters håll från skjutbänk, samt fyra skott inom 17 centimeter med jägarmässigt stöd).. Praktiskt högviltprov: Skytte på stående och löpande älgfigur..

  Original link path: /sa-har-gar-det-till/
  Open archive

 • Title: Material jägarexamen
  Descriptive info: Från boken.. För utbildare.. Din väg till jägarexamen är en komplett bok med tillhörande ljudbok i MP3-format.. Intresset för jägarexamen är på tillväxt och att ha en bra, pedagogisk och prisvärd bok är viktigt för studierna.. Ljudbok i MP3.. Ljudboken är ett viktigt komplement för att så många som möjligt ska kunna tillgodogöra sig all kunskap i boken.. Det krävs förstås också att du som läser samtidigt följer med och tar del av bokens många bilder och faktarutor.. Ladda hem förordet från boken och lyssna genom att.. klicka.. här.. Grundläggande.. Vid sidan av  ...   ge en bild av jaktens grundläggande fördelar.. Jakten är på många sätt lika viktig nu som förr.. Men syften och motiv har förändrats sedan den tid då våra förfäder jagade för överlevnad.. Nu som då är det något fint och respektingivande med att vara en duktig jägare.. Vart finns boken?.. Boken finns att köpa hos välsorterade bokhandlare och.. hos nätbokhandlare som Adlibris, Bokus, Bokia CDON med flera.. För prisuppgifter så kolla med din bokhandlare eller nätbokhandel.. Samtliga böcker innehåller även ljudboken och ligger på insidan av omslaget.. Lycka till på din väg mot jägarexamen!..

  Original link path: /material/
  Open archive
 •  

 • Title: Skjutbanor jägarexamen
  Descriptive info: Hitta skjutbanan.. Här hittar du de skjutbanor som är aktoriserade gällande de praktiska skjutproven för jägarexamen.. Klicka här..

  Original link path: /skjutbanor/
  Open archive

 • Title: Kontakta oss
  Descriptive info: Kontakta oss på Jägarnas Riksförbund.. Har du frågor som rör jägarexamen så kan du alltid kontakta oss på Jägarnas Riksförbund där vår utbildningsansvarige.. Sivert Borup svarar på dina frågor.. Kontaktuppgifter: Sivert Borup, tel 08 - 550 198 98 eller mail sivert.. borup@jrf-lj.. org.. Fråga oss.. Har du frågor om det som rör jägarexamen kan du ställa den här.. Vi svara inom kort via e-post.. Frågor om jägarexamen.. Namn.. (Obligatorisk).. Fråga.. Ange koden som visas i bilden ovan:..

  Original link path: /kontakt/
  Open archive

 • Title: Länkar jägarexamen
  Descriptive info: Länkar som kan vara viktiga för dig som skall läsa in en jägarexamen eller för dig som söker information.. Jägarnas Riksförbund.. Information om förbundet och bli medlem direkt på nätet.. Jakt & Jägare.. Sveriges bästa jakttidning på nätet.. Jägartest.. Testa dina kunskaper kring jakt.. Statligt jaktkort.. Samlad information om hur och varför man löser jaktkort.. Rovdjursinfo.. Information om de fem stora rovdjuren.. Älginfo.. Samlad information och nyheter om bland annat det nya älgjaktssystemet.. Jaktlagstiftning.. En samling av för jägaren relevant lagstiftning.. Gillajakt.. Den perfekta hemsidan för dig som verkligen Gillar jakt!.. Statens lantbruksuniversitet (SLU).. Här finner du all SLU:s forskning.. Regeringen.. Här finner  ...   frågor om utfodring och åtling, men även för regler kring tamdjurshållning.. Länsstyrelsen.. Här hittar du beslut om såväl licensjakt som skyddsjakt i ditt län.. Viltskadecenter.. Viltskadecenter har mycket material kring hur man kan minska och förebygga viltskador.. Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).. SVA har bland annat ansvar för att obducera de lodjur och vargar som skjuts, resultaten finns här.. EU-upplysningen.. EU-upplysningen har i uppdrag från riksdagen att informera om EU och vad som händer i EU.. Nationella viltolycksrådet (NVR).. Här sammanställs all information om de viltolyckor som anmäls till polisen.. Naturvårdsverket.. Naturvårdsverket är den myndighet som fattar majoriteten av besluten kring jakt i Sverige..

  Original link path: /lankar/
  Open archive

 • Title: Vem behöver jägarexamen
  Descriptive info: Jägarexamen ska från och med den 1 januari 1985 avläggas av den som.. 1.. för första gången vill ha tillstånd att inneha jaktvapen.. 2.. vill ha tillstånd att inneha jaktvapen av annan typ (se nedan) än han redan fått tillstånd att inneha.. Den som redan har ett kulgevär avsett för patroner i klass 1 får  ...   klass 1-4 samt för jakt tillåtna luftgevär.. Den som har ett kulgevär avsett för patroner i klass 2 får utan krav på jägarexamen förvärva ett gevär avsett för patroner i klass 2-4 och så vidare.. Den som redan innehar tillstånd att inneha hagelgevär för jaktändamål får förvärva ytterligare hagelgevär utan att dessförinnan ha avlagt jägarexamen..

  Original link path: /startsida/vem-behover-jagarexamen-/
  Open archive

 • Title: Varför jagar vi
  Descriptive info: Jakten har i tusentals år varit ett av människans sätt att skaffa mat.. För vissa var det till och med skillnaden mellan liv och död om jakten lyckades eller inte.. Så är det förstås inte för oss i dagsläget, men ändå jagar runt en halv miljon svenskar varje år.. I dagens samhälle, där fler och fler väljer att bosätta sig inne i städer i stället för på landet, hamnar vi längre och längre ifrån naturen.. Så långt ifrån att många ställer sig frågande till varför vi över huvud taget jagar när vi inte längre måste för att överleva.. Men det finns många anledningar till att vi  ...   ett uttryck som kommer väl till pass.. Jakten ger bra mat, i form av klimatsmart viltkött.. Tusentals ton viltkött konsumeras varje år.. Visst säljs en del av jägarnas kött, men för många jägare smakar köttet lite extra gott med vetskapen att man själv bidragit till måltiden.. Jakten ger motion.. Jägare står, går och kryper flera varv runt jorden varje år.. I en värld där vi blir mer och mer stillasittande är detta värdefull motion för folkhälsan.. Ja, som ni ser finns det flera anledningar till varför vi jagar.. Vi hoppas att du som är inne och läser detta finner dem så lockande att du också börjar!..

  Original link path: /startsida/varfor-jagar-vi-/
  Open archive

 • Title: Vem jagar
  Descriptive info: En jägare kan se ut på många olika sätt.. Man eller kvinna, ung eller gammal, storstadsbo eller landsbygdsbo.. Jägarna är utspridda i landet från norr till söder och öster vill väster.. Trots olikheterna har alla ett intresse som enar dem; jakten.. Men en jägare är också något mer än någon som bara är intresserad av att jaga.. En jägare har ofta ett genuint naturintresse och kan tycka att en jaktdag utan fällt byte är lika bra eller bättre än en jaktdag där lyckan stod en bi.. Det är ju ändå såsen som är godast..  ...   ske så etiskt riktigt som möjligt.. Jägare har ofta hundar och många har även andra djur, och en inbiten hundförare njuter när hunden får göra det den tycker är roligast, nämligen jaga.. När det kommer till kunskap om djur och natur går det inte att slå Sveriges samlade jägarkår på fingrarna.. Det är inte många utöver jägarna som kan köns och åldersbestämma ett djur med förvånansvärd precision bara genom att studera det på avstånd.. Jägarna besitter praktiska kunskaper kring vilt och biologi som inte går att få på något annat sätt än genom praktisk jakt..

  Original link path: /startsida/vem-jagar-/
  Open archive

 • Title: Jägartest - Jägarnas Riksförbund
  Descriptive info: Här kan du testa dina kunskaper inom jakt och viltvård.. Kom ihåg att läs gärna boken Din väg till Jägarexamen för att bättra på dina kunskaper.. Börja testet här..

  Original link path: /startsida/jagartest/
  Open archive

 • Title: Jägarexamen material
  Descriptive info: Här kan du som funderar på ta din jägarexamen kolla på några utdrag från boken Din väg till jägarexamen.. Varje bok innehåller en ljudbok i MP3.. Det är dock viktigt att ha tillgång till boken då det är viktigt att följa med bilder, bildtexter och faktarutor.. En bok för alla.. Boken behandlar de områden du behöver för att läsa in din jägarexamen.. Jägarexamen är grunden för att bli jägare.. Som jägare finns det alltid nya lärdomar och det är alltid bra att lära av erfarna jägare.. Boken Din väg till  ...   hittar du allt från skytte, artkännedom, viltvård, jakt, ekologi, eftersök, vapen, samhälle, hundar, etik och moral till lagar och vad man gör efter skottet.. Ett bra studiematerial för alla typer av studier är just vad Din väg till jägarexamen erbjuder.. Du kanske läser i studiecirkel, på egen hand eller intensivkurs.. Frågor och svar.. Varje kapitel avslutas med frågor och svar för att testa dina kunskaper.. Frågorna behandlar det kapitel du läst och det är enkelt att gå tillbaka för att hitta svaret på frågan om du skulle ha missat det..

  Original link path: /material/fran-boken/
  Open archive •  


  Archived pages: 12