www.archive-org-2013.com » ORG » F » FACETHECLIMATE

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 77 . Archive date: 2013-12.

 • Title: facetheclimate.org
  Descriptive info: .. facetheclimate.. org..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Face The Climate: Forside
  Descriptive info: Book et foredrag.. Partnere og sponsorer.. Om FTC.. Hvad kan du gøre?.. Undervisning..

  Original link path: /site/
  Open archive

 • Title: Face The Climate: A multimedia site about climate change right now
  Descriptive info: About FTC.. Book a lecture.. Partners and sponsors.. What can you do?.. Education..

  Original link path: /site/index_en.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Ni fortællinger fra verdens klimabrændpunkter.. Global opvarmning, stigende have og mennesker, der flygter på grund af vejret, er ikke kun noget, der vil ske i fremtiden.. Det er allerede realiteten for mange millioner mennesker i verden.. Tag med på en rejse i ord og billeder til ni af verdens klimabrændpunkter.. Vi er tre journalister og to fotografer, som i hold af to bruger halvåret før topmødet i København på at rejse rundt til ni af verdens utallige klimabrændpunkter.. Hvert sted har vi med tekst, foto og video portrætteret en familie, hvis hverdag er blevet påvirket af det forandrede vejr.. De ni familier vil vi gerne fortælle jer om.. De er det bedste bevis på, at klimaforandringer ikke bare er et tænkt fremtidsscenarium, som politikere og videnskabsfolk diskuterer på store konferencer.. De er eksempler på de flere millioner mennesker verden over, der har forandringerne tæt inde på livet lige nu.. Kontakt Rasmus Thirup Beck  ...   hytte, de har bygget på landsbyens dige.. Det er det eneste sted, hvor vandet ikke kommer ved højvande.. at hver gang du søger på Google, bruger du ligeså meget CO2 som på at koge en halv kedel vand (en google-søgning svarer til at udlede 7 gram CO2.. (kilde: klimaupdate.. dk).. at hver ko dagligt udleder op til 500 liter metan, heraf 95 pct.. som bøvser og resten som prutter? Metan er også en drivhusgas og 22 gange mere skadelig end CO2.. (kilde: foodculture.. at hver gang du spiser en bøf, er der blevet udledt 9 kilo CO2? Oksekød forurener, fordi der skal rigtig meget energi til at fede oksen op, slagte den, hakke kødet, pakke det ind og sende det ud til køledisken.. (kilde: Politiken.. dk).. at vand-temperaturen i de danske søer og åer er steget med ca.. 2 grader på 20 år?.. (kilde: videnskab.. org - et multimediasite om klimaforandringer lige nu..

  Original link path: /site/tema/foredrag.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Face the Climate er et journalistisk uafhængigt reportageprojekt.. I vores kamp for at undersøge og oplyse om klimaforandringernes menneskelige konsekvenser, bliver vi støttet af en række partnere og sponsorer.. Partnere.. Berlingske.. dk, mediepartner.. På Berlingske.. dk/klima kan du følge de seneste klimanyheder og læse en masse baggrundsinformation om klimaforandringer.. Ibis, videns- og kampagnepartner.. Ibis står for kampagnen Footprint Diary, som kan måle dit daglige CO2-forbrug og hjælpe dig til at smide et par overflødige kilo CO2.. Cubion A/S, formidlingspartner.. Cubion hjælper  ...   støttet Face the Climate med 500.. 000 kr.. Undervisningsministeriet.. Undervisningsministeriets Tips- og Lottopulje har støttet Face the Climate med 100.. til udvikling af undervisningsmaterialer.. Den Berlingske Fond.. Den Berlingske Fond har støttet Face the climate med 100.. Codan.. Codan Fonden har støttet Face the climate med 50.. Tak til:.. Springfield, som har støttet Face the Climate med gratis hjælp til udvikling af fundraising-koncepter.. Carsten Bo Eriksen, www.. mbd73.. com, for produktion af underlægningsmusik til alle videoer.. Anne-Marie Pedersen for oversættelser og brugerundersøgelse..

  Original link path: /site/tema/sponsorer.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Face the Climate er et uafhængigt journalistisk reportageprojekt, der sætter ansigter på de mennesker, som kæmper med klimaforandringer i deres hverdag.. Det ændrede klima bliver ofte beskrevet gennem nyheder om videnskabelige rapporter eller politiske forhandlinger.. Men klimaforandringerne er globale og påvirker os alle.. Derfor besøger Face the Climate ni familier i ni forskellige lande for at fortælle, hvordan klimaforandringerne påvirker deres liv.. Gennem fortællingen om det enkelte menneske søger vi at gøre et komplekst emne håndgribeligt – og derigennem folde den store historie om klimaforandringerne ud.. Face the Climate er samtidig et journalistisk eksperiment.. Med internettets muligheder  ...   klassisk tv-indslag, spiller hver historie på alle mediets strenge:.. Vi formidler gennem en blanding af mini-featurefilm, stillbilleder, audio, musik og tekst, der tilsammen fortæller hver historie som en multimedie-reportage på nettets præmisser.. Kontakt:.. Ditte Marie Størner, projektleder.. Tlf.. 23 36 23 48.. Mail: ditte.. storner@gmail.. com.. Holdet bag Face the Climate.. Klik her for at møde dem.. Face the Climate i medierne.. klik her og se hvor.. Face the Climate’s CO2-forbrug.. Face the Climate har købt C02-kvoter, som modsvarer udledningen fra rejserne til hver reportage.. Se certifikatet her.. Klik her for mere info om køb af CO2-kvoter..

  Original link path: /site/tema/om.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Hvad kan DU gøre?.. Der findes allerede mange hjemmesider med mange gode råd klimavenlig adfærd.. Face the Climate vil nøjes med at anbefale tre ting, som du kan gøre for at kloden fortsat er beboelig for familier som Maumau fra Tuvalu, som er truet af stigende verdenshave.. Køb og destruér en CO2 kvote.. Spar på energien.. Vær aktiv og hold dig opdateret.. Følg klodens udvikling.. I hvilken retning bevæger nordpolens tykkelse, havenes stigning og CO2-udledningen sig hen?.. Klik her for at se udviklingen.. CO2-udledning over tid.. Grafen viser den globale udledning af CO2 fra fossile brændstoffer fra år 1800 til år 2000.. Den sorte streg er de forskellige typer brændstoffer lagt sammen.. CO2-udledning per indbygger i verdens 20 mest folkerige lande.. Amerikanerne er, som det fremgår her, de klart værste CO2-syndere.. Hver amerikaner udleder  ...   De få blålige cirkler viser de få steder, hvor gletsjerne vokser.. Jo større cirkel, jo hurtigere smelter eller vokser gletsjerne.. Forudsigelse af havenes stigning.. Fra 1950 til i dag kan man sort på hvidt se, hvordan havenes stigning er taget til, og følger man grafen videre, ser man forskernes bud på, hvordan det vil gå indtil år 2100.. De forskellige farver streger henviser til de forskellige computermodeller forskerne bruger.. Nordpolens størrelse år 1950 og år 2050.. Nordpolen smelter hurtigt og bliver mindre for hvert år.. Her har forskerne taget et satellitbillede fra 1950 og forsøgt at vise, hvordan Nordpolen vil se ud et hundrede år senere.. Den bliver både langt mindre og langt tyndere.. Global opvarmning.. Det er temperaturstigningen, der forårsager klimaforandringerne.. Her ser man, hvordan den globale gennemsnitstemperatur er steget de seneste 150 år..

  Original link path: /site/tema/hvad_kan_du_goere.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Download Lærervejledninger.. Ideer til arbejdet med sitet.. Ideer til opbygning af undervisningsforløb.. Gennemgang af opgaverne.. Velkommen til Undervisningssiden.. Face the climate Undervisning er et læringsstilsbaseret undervisningsmateriale, der retter sig mod elever i folkeskolens 4.. -9.. klasse i dansk, natur/teknik, geografi og samfundsfag.. Face the climate Undervisning tager udgangspunkt i artikler, billeder, lyd og video om de 9 familier, som man kan læse om på.. www.. facetheclimate.. Undervisningsmaterialet består dels af opgaver til hver af de 9 familiers historier, dels af opgaver om.. klima og klimaforandringer generelt.. Materialet gør klimaproblematikken nærværende og relevant for den enkelte elev gennem opgaver og spil, hvor eleven skal relatere klimaforandringerne til Danmark, egen familie og eget liv.. Alle opgaverne ligger som pdf-filer og gratis kan downloades og printes.. Opgaver og lærervejledninger ligger ligeledes frit tilgængelige og kan gratis downloades og printes fra siden.. Face the climate Undervisning er bygget fleksibelt op, så der kan arbejdes med materialet i kortere og længere undervisningsforløb.. Det kan også indgå i tværfaglige forløb om klimaet.. Man kan derfor vælge at downloade en hel pakke for hvert land, men man kan også vælge at downloade enkelte opgaver til hvert land.. Undervisningsmaterialet er udviklet af Face the climate og Cubion A/S med støtte fra Tips og Lotto-midlerne og Danida.. God fornøjelse!.. Klik på billedet af børnene i træet, for at se flere billeder af børn, som lever med klimaforandringer.. Familien Begum mistede deres hus, da deres landsby Gabura i Bangladesh blev oversvømmet i maj.. Her er familiens ældste datter Baby udenfor familiens hytte.. Diget er det eneste sted i byen, hvor vandet ikke kommer.. Baby får sat hår af sin mor, Jharna.. Især kvinderne i landsbyen går op i, at deres hår og tøj ser flot ud.. Den yngste datter Daisy på ryggen af sin mor.. Jharna laver mad i den hytte, familien er flyttet til, efter deres hus forsvandt pga.. oversvømmelsen.. Livet i lejren på diget består ofte i at vente.. Dagene flyder sammen.. Her er dreng der står på diget ved højvande.. Midt i byen Gabura er en vej blevet ødelagt af oversvømmelserne.. To drenge fisker efter rejer.. Rejefarme var før et af byens hovederhverv, men oversvømmelserne har ødelagt det meste.. Børn leger i et træ i byen.. Selv om de lever under hårde vilkår, kan man næsten altid høre børn grine og lege.. Familien Lu bor i Minqin i Kina med ørkenen i baghaven.. Fra venstre ses Lu Xiang Ning på 34, Lu Hui på tre og Han Yu Hua på 30.. Her er familien Lu’s søn, Lu Hui på 3, sammen med  ...   al fugt ud af den tørre jord, så han vander grøntsagerne to gange om dagen med vand fra familiens brønd.. Fra klokken 11 om formiddagen til kl.. 15-16 om eftermiddagen er det umuligt at arbejde udenfor, hvor temperaturen i gennemsnit ligger på 47 grader.. I stedet får familien tiden til at gå indenfor.. Når mørket har sænket sig over det nordøstlige Syrien trækker folk indenfor.. Man spiser aftensmad sent, ved 10-11-tiden, og bliver gerne oppe til sent ud på natten.. Sådan er det, når dagen er uudholdeligt varm.. 8-årige Madlen får ordnet hår af sin mor Nahrer, mens farmand tager sig en bid brød.. Mary elsker Syrien og den lille landsby hendes familie bor i, men mest af alt drømmer hun om at komme væk.. Om to år følger hun, hvis alt går efter planen, strømmen af folk fra dette område, der rejser til Chicago i USA.. Tuvalu.. Lige efter et heftigt regnskyl har to drenge sat sig i ly under halvtaget på fodboldstadion.. Livet er næsten aldrig stressende på Tuvalu.. De fleste familier har en hængekøje, og den bliver brugt af både unge og gamle.. Her slapper Setis søsters ældste datter og en af hendes venner af om eftermiddagen.. Der er løse hunde overalt på Tuvalu.. Specielt de yngre drenge kan godt lide at lege med dem.. Her leger de på landingsbanen, hvor der kun lander fly to gange om ugen.. En dreng og hans mor er på vej hjem efter at de har købt aftensmaden på et lille marked.. Den mest populære legeplads på Tuvalu: det varme hav.. Seti og hans søsters børn bruger en masse af deres fritid her.. Setis yngste søn kender kun få bedre steder end sin fars skød.. Det accepterer Seti uden at modsætte sig.. Han hæver kun stemmen, når nogle af de ældre børn bliver for larmende.. Når mørket sænker sig over Tuvalu, går børnene indenfor, hvor det eneste lys er.. Setis familie har en computer, men børnene har lige så meget sjov med at kigge i et katalog med kinesiske lamper.. Alt kan blive brugt til god underholdning.. En mulighed er at hænge fra de gamle træstolper inde i det traditionelle familiehus.. Det er ikke altid let, at få en familie på 8 gjort klar til kirke.. Når man er dreng i en mormonsk familie, kræves det, at man har hvid skjorte på hver søndag.. Kristendom eksisterer i mange former på Tuvalu, og er meget vigtig for de fleste familier.. som bøvser og resten som prutter? Metan er også en drivhusgas og 22 gange mere skadelig end CO2..

  Original link path: /site/tema/undervisning.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Face the Climate (FTC) is an independent journalistic reporting project that puts faces on the people who are struggling against climate change in their everyday lives.. Climate change is often described through news about scientific reports or political negotiations.. However, climate change is a global phenomenon affecting us all.. Consequently, Face the Climate has visited nine families in nine different countries in order to report how climate change is affecting their lives.. By telling the stories of individual people, we seek to make a complex subject more tangible – thereby unfolding the  ...   possibilities of the Internet, we seek to renew the reporting genre.. Instead of communicating our reports in the shape of traditional newspaper articles or classic TV news items, every story is presented using all colours of the media palette: We communicate through a mixture of mini features, still photos, audio, music, and text, altogether presenting every story as an Internet-facilitated multimedia report.. Contact:.. Ditte Marie Størner, project manager.. Tel.. E-mail: ditte@facetheclimate.. The team behind Face the Climate.. Click here to meet them.. org - a multimedia site about climate change right now..

  Original link path: /site/tema/om_en.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Holdet bag projektet.. Ditte Marie Størner.. , Projektleder.. Cand.. mag.. i Æstetik og Kultur.. Har tidligere arbejdet som projektleder på flere større kultur-projekter.. Anders Birch.. , fotograf og visuel redaktør.. Prisbelønnet selvstændig dokumentar-fotograf med bl.. a.. Politiken, Børsen, Euroman, Ud & Se, Sonntagszeitung og The Independent blandt sine kunder.. Steven Achiam.. , fotograf.. World Press prisbelønnet dokumentar-fotograf.. Arbejder for bl.. Børsen, Die Zeit og Vanity Fair.. Hakon Mosbech.. , initiativtager og journalist.. Public.. Journalist Hakon Mosbech har tidligere været ansat på bl.. Politiken og Euroman.. Han arbejder i dag som freelancer og læser en master-grad i international politik ved SDU og Columbia University.. Rasmus Thirup Beck.. , journalist og redaktør.. Mag.. og selvstændig  ...   Communication og Aller blandt sine kunder.. Mikkel Stange.. , Webdesign.. Arbejder freelance med marketing og webdesign - indehaver af firmaet Supersilo.. Lasse Skjoldan.. , Tidligere projektleder og klima-konsulent.. Scient.. Pol.. Har tidligere arbejdet på Mandag Morgen, Politiken og Ritzau.. tilbage.. Rasmus Thirup Beck,.. journalist og redaktør.. 28443292.. Mail: rasmusbeck@hotmail.. Lene Winther, journalist.. 26749069.. Mail: mail@lenewinther.. Hakon Mosbech,.. initiativtager og journalist.. Mail: hakon.. mosbech@gmail.. William Danstrup,.. fundraiser.. 61671830.. Mail: w_dot_dot@hotmail.. Mikael Kyster,.. klipper.. 60728788.. Mail: mikael@liquidproduction.. dk.. Anne-Marie Pedersen,.. web-assistent og korrekturlæser.. 22758756.. Mail: am_havskov@hotmail.. Lasse Skjoldan,.. Tidligere projektleder og klima-konsulent.. 28243516.. Mail: manquizzer@gmail.. Anders Birch,.. fotograf og visuel redaktør.. 60136060.. Mail: anders@andersbirch.. Steven Achiam,.. fotograf.. 72425261.. Mail: stevenachiam@gmail.. Mikkel Stange,.. web-designer.. Mail: info@supersilo..

  Original link path: /site/tema/bag_ftc.shtml
  Open archive

 • Title: Face the Climate
  Descriptive info: Artikel i Samvirke, juni 2009.. Artikel i Innsikt (Norge) oktober 2009.. Artikel i Arena (Sverige).. Artikel i Diário Notícias (Portugal).. Artikel i Frankfurter Rundschau den 10.. juli 2009 (Tyskland).. Artikel i Berliner Kurier (Tyskland).. Del af samlet pakke i A-magasinet i december 2009.. Kort omtale i Urban.. Kina.. Et af tre klimaportrætter i Ud & Se, december 2009.. Artikel i Innsikt (Norge) i december  ...   A-magasinet (Norge) i december 2009.. Artikel i Fyns Stiftstidende dedember 2009.. Bangladesh.. Nicaragua.. Bolivia.. Kenya.. Georgien.. Congo.. Generel omtale:.. Interview med Rasmus Thirup Beck i P1 den 4.. september 2009.. Hør udsendelsen.. Artikel i fagbladet Journalisten den 12.. august 2009.. Portræt af Rasmus Thirup Beck i Nordjyske den 31.. oktober 2009.. Omtale på Nordisk Folkecenter for Energis hjemmeside.. Omtale på EMU’s hjemmeside – ’Danmarks Undervisningsportal’..

  Original link path: /site/tema/medier.shtml
  Open archive

 • Archived pages: 77